Excelsior B1 krijgt te weinig met punt tegen Almere

23 november 2014

Excelsior B1 heeft aan het duel met Almere City FC B1 één punt overgehouden. En dat zijn er twee te weinig. De ploeg van Jouk Pols speelde fris, aantrekkelijk en bij vlagen uitstekend voetbal. Alleen de volle beloning van drie punten bleef uit.
De start leek op een lancering van een raket. Na 20 seconden kregen de Kralingers hun eerste corner. Uit die corner van Vince den Haan bracht Yannick Prade de 1-0 op het scorebord. De afgevuurde raket bleef op koers en er kwamen volop kansen.
De grootste was voor Sherwin Seedorf die profiteerde van een verdedigingsfout, maar stuitte op de doelman. De ploeg liet zich niet van de wijs brengen door de onverwachte 1-1 en zag een prachtige boogbal van Seedorf op de bovenkant van de lat belanden. Vlak voor rust lag de tweede kans van de gasten er echter ook in en ging iedereen stomverbaasd rusten met een 1-2 stand.
Ook in de tweede helft was Excelsior B1 de betere ploeg al kreeg ook de tegenstander nu meer kansen. Logisch, omdat het daarvoor de ruimte kreeg van de op de gelijkmaker spelende thuisclub. Nadat eerst Kevin van la Parra een prachtige solo net niet kon belonen kwam die gelijkmaker er ook. Yannick Prade stond op de juiste plek toen de doelman de bal niet onder controle kreeg en tikte beheerst de 2-2 binnen. Er kwamen voor beide teams nog kansen, maar het bleef bij deze gelijke stand. Een prima wedstrijd van Excelsior B1, de ploeg die eigenlijk een hogere beloning had verdiend.
Misschien wel de mooiste prestatie werd geleverd door Excelsior D1. De mannen van Robert Ruisaard wonnen met 1-2 bij ADO Den Haag B1 en onderstreepten daarmee de eerdere voorspelling dat op deze manier doorgaan absoluut punten gaat opleveren. De ploeg weet nu naast ADO’20 D1 ook de Hagenaars onder zich. Excelsior A1 ging opnieuw onderuit. Nu was VVV/Helmond Sport A1 met 0-1 te sterk en daarmee blijft de ploeg derde van onderen in de eerste divisie. SC Excelsior 1 leed een zwaar vertekende 0-5 nederlaag tegen Maense 1. Door blessures bij de beide keepers Max Verkade en Carlo Willemse stond spits Ilias Absalem in het doel. Dat deed hij overigens naar behoren (ruststand 0-0) maar nadat Maense 1 na rust op 0-2 kwam, was het verzet bij de mannen van Mario Meijer gebroken en liep de achterstand snel op.