Excelsior D1 beloont goed spel met 5-1 overwinning

30 november 2014

Excelsior D1 heeft op Woudestein het publiek laten genieten. Na de zware competitiestart (vijf nederlagen op rij en pas in de zesde wedstrijd het eerste punt) is de ploeg aardig op stoom geraakt. Het goede spel, bij vlagen ook aanwezig in die eerste serie, wordt nu ook beloond met bijpassende resultaten. Tegen ADO’20 D1 werd de derde zege in vier duels geboekt (alleen van Ajax D1 werd tussendoor verloren). Na een 2-0 ruststand zou het uiteindelijk 5-1 worden.
De mannen van Robert Ruisaard speelden een flitsende eerste helft. Tactisch stond het goed en er werd uitstekend gevoetbald. In de eerste 20 minuten was Delano Gouda de opvallendste man. Al na 2 minuten begon hij aan een mooie solo maar nog zonder succes. Dat was er wel in de elfde minuut toen hij de 1-0 binnen tikte na een mooie actie en prima voorzet van Serano Seymor. Vervolgens nam Seymor de rol van gevaarlijkste man zonder problemen over. Binnen 3 minuten trof hij met een vrije trap de bovenkant van de lat, stuitte hij na een solo van Rik van Wingerden op de doelman en zag hij een mooie boogbal net over gaan. Vijf minuten voor rust werd het prima spel van de Kralingers beloond met de 2-0 van Nino Urban.
Het begin van de tweede helft was beduidend minder en de tegenstander kwam via een strafschop, overigens nog wel aangeraakt door doelman Ian Bakker, onnodig op 2-1. Even later was daar zelfs bijna de 2-2, maar de bal verdween langs de goede kant van de paal. Daarna pikte Excelsior D1 het niveau uit de eerste helft weer prima op en had het geen kind meer aan de ploeg uit Heemstede. Toch werd het duel pas in de laatste vijf minuten definitief beslist. Nadat eerst nog Serano Seymor (de keeper redde tot corner) en Wouter van der Loo (lob net naast) nog prima kansen kregen, zorgden diezelfde Van der Loo (3-1 via de rug van de doelman), Brent Vugts (4-1 oog in oog met de keeper) en Serano Seymor (5-1 loeihard in de touwen) voor een meer dan terechte ruime zege. Vooral voor Seymor was dat een beloning voor een uitstekende wedstrijd, maar dit resultaat was vooral een geweldige teamprestatie waar de mannen zeer trots op mogen zijn.
Van de andere selectieteams die in actie kwamen schoten ook Excelsior A1 (1-5 bij Zeeburgia A1) en Excelsior D2 (0-5 bij MVV Maastricht D2) met scherp. Excelsior C2 gaf in de derby tegen Sparta Rotterdam C2 een 2-0 voorsprong uit handen (2-2).