Harde eredivisieles van PEC Zwolle voor Excelsior

30 november 2014

Excelsior leed op eigen veld een grote nederlaag. PEC Zwolle was met 0-5 te sterk en bezorgde de Kralingers zo een heel vervelende middag. Halverwege stond het al 0-3 en was de wedstrijd eigenlijk gespeeld.

,,Een pijnlijke middag, een harde eredivisieles’’, zo vatte Marinus Dijkhuizen de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle samen. In het eerste kwartier had Excelsior het nog aardig voor elkaar. ,,We kregen al snel drie corners en ik dacht: als er voor iemand een doelpunt gaat vallen, dan is het voor ons.’’
Helaas was het PEC Zwolle dat na 17 minuten de score opende. Jody Luloki schoof de bal voor het doel waar Stef Nijland stond om de 0-1 langs Gino Coutinho te schuiven. Deze openingstreffer bleek de opmaat voor een periode van elf minuten waarin de gasten de wedstrijd beslisten.
Nijland was dicht bij de 0-2, maar stuitte nog op Countinho, maar kort hierna was het alsnog 0-2 via Mustafa Saymak. Twee minuten later mochten de gasten het halve veld oversteken, waarna Jesper Drost er 0-3 van maakte.
,,PEC Zwolle was heel effectief en dodelijk voor het doel’’, kon Dijkhuizen vaststellen. ,,Het ging heel snel. In de rust probeerden we nog wel iets recht te zetten, maar het zat er bij ons niet in vandaag.’’ Met 0-3 op het scorebord werd het een lange tweede helft, waarin PEC Zwolle al snel dicht bij 0-4 was.
Dat liep nog goed af, maar snel daarna was het via Nijland alsnog 0-4 en Saymak tekende na 66 minuten spelen voor 0-5. In de slotfase kregen de gasten via Drost nog een opgelegde kans op 0-6, maar dit buitenkansje wisten de gasten niet te benutten. Daardoor bleef het bij 0-5 en verloor Excelsior voor het eerst dit seizoen in eigen stadion.
,,Ik ga er vanuit dat dit een incident is’’, zei Dijkhuizen. ,,Misschien is dit wel eens goed. Soms kun je beter met 0-5 verliezen dan met 0-1, al blijft het natuurlijk heel vervelend. Hopelijk is deze nederlaag een goede les voor ons. We zijn vandaag weggespeeld, maar daar moeten we niet van in de war raken. ’’