Fons Groenendijk nieuwe hoofdtrainer van Excelsior

4 juni 2015

Fons Groenendijk is de nieuwe hoofdtrainer van Excelsior. De 51-jarige trainer tekent in Kralingen een contract voor twee seizoenen. De in Leiden geboren Groenendijk zal op zaterdag 27 juni voor het eerst op het veld staan in Kralingen. Dan begint de voorbereiding op het eredivisieseizoen 2015-2016.
,,De gesprekken die ik heb gehad, hebben mij direct enthousiast gemaakt’’, vertelt Groenendijk. ,,Excelsior is een club die volop in beweging is en een bepaalde weg is ingeslagen. In mijn ogen is dat de juiste weg en een die bij mij past. Excelsior heeft niet voor niets afgelopen seizoen zo goed gepresteerd. Ik vind het heel leuk om mijn steentje bij te dragen om die weg te vervolgen. Ik ben niet iemand die het wiel opnieuw gaat uitvinden, maar graag verder gaat op de ingeslagen weg.’’
,,In de gesprekken met de club merkte ik direct dat Excelsior een visie heeft en dat er echt beleid gevoerd wordt. De manier van trainen, de randvoorwaarden, de individuele krachtprogramma’s, de voeding, dat zijn allemaal facetten die op mij heel professioneel overkomen. Alle voorwaarden zijn daardoor aanwezig om te presteren. Excelsior is niet voor niets een club die in de lift zit en het is heel knap wat Excelsior in het afgelopen seizoen heeft gepresteerd.’’
De prestaties van het afgelopen seizoen – rechtstreekse handhaving in de Eredivisie via een vijftiende plek en het bereiken van de halve finale van het bekertoernooi – zorgen ook voor verwachtingen, beseft de nieuwe hoofdtrainer: ,,Het zal komend seizoen opnieuw lastig worden, maar daar moeten we niet voor weglopen. Ik wil dat vooral zien als een uitdaging en we moeten er met z’n allen voor gaan om er weer een mooi seizoen van te maken. Ik heb in elk geval een heel positief gevoel.’’
Fons Groenendijk was als speler actief voor FC Den Haag, Roda JC, Ajax, Manchester City, Sparta en FC Utrecht. Als trainer begon hij bij VV Katwijk. Daarna was hij assistent bij Sparta, Ajax en Willem II. Bij die laatste club werd hij in 2009 hoofdtrainer. Daarna volgden FC Den Bosch, Ajax A1 en Jong Ajax in de Jupiler League. Tot maart 2015 was hij technisch directeur en trainer bij Universitatea Cluj in Roemenië.
,,Wij zijn blij dat we redelijk snel na het definitieve vertrek van Marinus een opvolger hebben kunnen vastleggen’’, zegt algemeen directeur Ferry de Haan. ,,In de gesprekken die we met Fons hebben gehad straalde hij een enorm enthousiasme uit en hij wilde dolgraag bij Excelsior aan de slag. Hij was erg te spreken over hoe wij het hier bij Excelsior voor elkaar hebben en wij rekenen erop dat hij daar een bijdrage aan kan leveren die hopelijk leidt tot nog meer succes.’’
,,Fons is een echt voetbaldier’’, weet De Haan. ,,Hij houdt van het pure voetbal, maar sluit zijn ogen niet voor alle zaken die daaromheen hangen. Zijn elftallen spelen altijd herkenbaar en attractief voetbal en dat hebben wij bij Excelsior ook voor ogen. Wij zijn daarom blij dat hij de komende twee jaar bij ons werkzaam zal zijn.’’ Groenendijk krijgt André Hoekstra als assistent-trainer en Rob van Dijk blijft keeperstrainer. ,,De komende tijd gaan wij kijken hoe we de plek van de naar FC Volendam vertrokken Robert Molenaar gaan invullen’’, besluit De Haan.

Foto: Carla Vos

Meer Nieuws

do 1 juni 2023

Robine de Ridder tekent contract bij Excelsior Vrouwen

Robine de Ridder heeft haar handtekening gezet onder een contract bij Excelsior Rotterdam Vrouwen. De 19-jarige…

Lees meer

do 1 juni 2023

Kim Hendriks keert terug bij Excelsior Rotterdam Vrouwen

Kim Hendriks komt terug bij Excelsior Rotterdam Vrouwen. De 23-jarige middenvelder komt over van Feyenoord Vrouwen,…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij