Morgen opening van vernieuwde Stadion Woudestein

9 september 2016

Na een lange periode van bouwen is het morgenavond eindelijk zo ver, dan wordt het vernieuwde Stadion Woudestein officieel geopend. Ook de nieuwe bestuurskamer – die is vernoemd naar onze onlangs over leden oud voorzitter en erelid Jaap Bontenbal – wordt in gebruik genomen.

Opening
De feestelijke opening van het vernieuwde Stadion Woudestein wordt morgenavond verricht door wethouder Adriaan Visser van Rotterdam, voorzitter Albert de Jong van Excelsior Rotterdam en onze trouwe supporter Romano van der Steen. Die laatste kwam als ‘winnaar’ naar voren na een oproep op onze Facebookpagina. ,,Een hele eer’’, reageert Van der Steen die als supporter alle thuis- en uitwedstrijden bezoekt van Excelsior en Excelsior 2. Daarnaast is hij op zaterdag steevast te vinden op het terrein van de jeugdafdeling om wedstrijden van de jeugdteams te bekijken.

Eerste paal
De verbouwing van de afgelopen maanden heeft gezorgd voor de zoveelste verfraaiing en vooral verbetering van Stadion Woudestein zoals dat in 2000 werd geopend. Excelsior speelt – met enkele tussenposen – al sinds de oprichting in 1902 op het huidige terrein. Het stadion zoals dat er nu staat werd in fases gebouwd, nadat op 17 juli 1997 de eerste paal de grond in was gegaan. Op 31 juli 2000 werd het nieuwe Stadion Woudestein officieel geopend met een wedstrijd tegen Feyenoord.

Staanplaatsen
Sindsdien is er flink verbouwd aan het stadion. In 2005 was Stadion Woudestein een van de eerste stadions in Nederland waar staanplaatsen terugkeerden, op de Zuid tribune. Deze tribune kreeg in 2010 overigens een nieuwe naam: de Robin van Persie tribune, vernoemd naar de bekendste speler die ooit in onze jeugd heeft gespeeld. Op 14 oktober van dat jaar kwam Van Persie zelf naar Woudestein om de naam en het vernieuwde supportershome te onthullen.

Leercentrum
Twee jaar later werd op het bestaande spelershome een leercentrum gebouwd voor de lessen van Playing for Success van Excelsior4All. Op 9 februari 2014 kreeg ook de lange zijde een nieuwe naam. Op verzoek van de familie Albers werd de naam I.J.B. Albers tribune veranderd in de Rob Albers tribune. Later dat jaar, in december, werden alle blauwe stoeltjes in het stadion vervangen door rode en zwarte exemplaren, de clubkleuren van Excelsior.

Nsecure Lounge
De afgelopen twee jaar waren er twee grote verbouwingen. In juni 2015 werd een begin gemaakt met de verbouwing en uitbreiding van de businessruimte. Er werd onder meer een deel op het bestaande restaurant gebouwd. De naam van de businessruimte veranderde in Nsecure Lounge. Op 23 mei 2016 werd vervolgens begonnen met de meeste recente uitbreiding. Twee van de vier hoeken zijn in de afgelopen weken dichtgebouwd en de toilet- en cateringfaciliteiten zijn verbeterd.

Erasmus tribune
Naast uitbreiding van de HFD en RVP is er ook een nieuwe tribune neergezet. Deze heeft als naam Erasmus tribune gekregen. Stadion Woudestein biedt nu plaats aan 4400 toeschouwers. Naast de tribunes is er een nieuwe radiokamer gebouwd, een politiepost en ruimte voor de veiligheidsafdeling van Excelsior Rotterdam. Ook is in de Nsecure Lounge een keuken ingebouwd en is de bestuurskamer verbouwd. Deze is vernoemd naar onze onlangs overleden oud voorzitter en erelid Jaap Bontenbal.

Banner_ticketsovolgendewedstrijd_750x100

Meer Nieuws

ma 6 december 2021

Geduldig Excelsior Rotterdam wint ook van Jong AZ

Excelsior Rotterdam deed goede zaken in Wijdewormer door met 0-2 te winnen van Jong AZ. Op…

Lees meer

ma 6 december 2021

Excelsior O13 promoveert naar de hoogste divisie

Excelsior O13 wist dit weekend knap de Rotterdamse derby tegen Sparta te winnen. De ploeg leverde…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
MVV

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 10 december, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Dordrecht vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 18 december, 2021

20:00, Riwal Hoogwerkstadion

Bestel tickets

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Zondag 9 januari, 2022

14:30, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
MVV

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 10 december, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Dordrecht vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 18 december, 2021

20:00, Riwal Hoogwerkstadion

Bestel tickets

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Zondag 9 januari, 2022

14:30, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
MVV

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 10 december, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Dordrecht vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 18 december, 2021

20:00, Riwal Hoogwerkstadion

Bestel tickets

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Zondag 9 januari, 2022

14:30, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
MVV

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 10 december, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Dordrecht vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 18 december, 2021

20:00, Riwal Hoogwerkstadion

Bestel tickets

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Zondag 9 januari, 2022

14:30, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets