Excelsior Rotterdam verliest oefenduel van NAC Breda

29 juli 2017

Excelsior Rotterdam heeft het oefenduel tegen eredivisionist NAC Breda met 1-0 verloren. De toeschouwers in Sint Willebrord kregen weinig kansen te zien van beide ploegen, maar in de tweede helft was Manu Garcia trefzeker namens de Brabantse promovendus.

Tik op zijn enkel
Er was behoorlijk wat publiek afgekomen op het treffen tussen beide erediviseclubs. De supporters van Excelsior Rotterdam kregen helaas niet het debuut te zien van Jinty Caenepeel. Een tik op zijn enkel tijdens de training zorgde ervoor dat hij niet in actie kon komen en ook Mike van Duinen bleef aan de kant. Een cyste in zijn knie zorgt ervoor dat hij voorlopig niet kan spelen.

Dreigender
Alessandro Damen stond in het doel in Sint Willebrord en hij moest een aantal keer reddend optreden. De thuisploeg was dreigender dan Excelsior in het eerste bedrijf, wat vooral kwam door veel slordig balverlies. Zo was Giovanni Korte op slag van rust dichtbij de openingstreffer, maar Damen bracht redding. Halverwege de wedstrijd was het nog steeds 0-0. .

Mogelijkheid
Lorenzo Burnet kwam na rust in het veld in plaats van Jeffry Fortes. Ook nu was de eerste kans voor NAC Breda, maar opnieuw voorkwam Damen een achterstand. De grootste mogelijkheid voor Excelsior om tot scoren te komen was voor Ali Messaoud, maar doelman Andries Noppert van NAC voorkwam namens zijn ploeg een tegentreffer.

Doelpunt
Een kwartier voor tijd kregen de toeschouwers in Sint Willebrord dan toch een doelpunt te zien. Manu Garcia schoot de bal daarvoor nog voorlangs, maar nu wist hij Damen alsnog te passeren. Toen de scheidsrechter na 90 minuten voor het einde van de wedstrijd floot, bleek de treffer van Garcia de winnende van deze middag.

Balverlies
,,We hebben vandaag niet het niveau gehaald dat we vorige week wel haalden tegen Go Ahead Eagles’’, zei Mitchell van der Gaag van afloop. ,,We wisten dat NAC op de counter zou spelen, maar we speelden ze in de kaart met veel balverlies en verkeerde keuzes. Zelf konden we bovendien weinig creëren. NAC heeft in deze wedstrijd meer kansen gehad en dus was hun overwinning verdiend.’’

Opstelling Excelsior: Alessandro Damen; Jeffry Fortes (45. Lorenzo Burnet), Jurgen Mattheij (74. Dogucan Haspolat), Milan Massop, Desevio Payne; Hicham Faik, Ali Messaoud (65. Anouar Hadouir), Ryan Koolwijk, Luigi Bruins; Stanley Elbers (65. Kevin Vermeulen), Zakaria El Azzouzi (74. Marouane Afaker)