Statistieken PSV - Excelsior Barendrecht

30 november 2017

Excelsior Barendrecht begint vrijdag met de uitwedstrijd tegen PSV aan de tweede seizoenshelft van de reguliere competitie. Na afloop van deze tweede seizoenshelft, waarvan de helft van de wedstrijden voor de winterstop wordt gespeeld, zal de competitie worden opgedeeld in een kampioens- en plaatseringsgroep. Op basis van de huidige stand komen zowel Excelsior Barendrecht als PSV in de laatste competitie terecht.

Debuutwedstrijd
Op 1 september debuteerde Excelsior Barendrecht in de thuiswedstrijd tegen PSV op het hoogste niveau. Tijdens deze wedstrijd, die door PSV met 7-0 werd gewonnen, maakten tien speelsters van Excelsior Barendrecht hun debuut in de Eredivisie. Inmiddels hebben op reservekeepsters Selena Babb en Isa Pothof na, alle speelsters minimaal één wedstrijd ervaring in de Eredivisie. Sofie van Houtven, Nidia Bos en Lianne Bruijs misten dit seizoen als enige drie speelsters nog geen minuut.

PSV
PSV, afgelopen seizoen de nummer drie en verliezend bekerfinalist, staat na acht wedstrijden op de zevende plaats. Na de overwinning op Excelsior Barendrecht werd alleen nog gewonnen van FC Twente. De laatste twee wedstrijden, allebei op vreemde bodem, resulteerden in de eerste twee nederlagen van het seizoen. Wel is PSV nog ongeslagen op eigen veld. Aniek Nouwen en Vanessa Susanne, laatstgenoemde scoorde drie keer tegen Excelsior Barendrecht, zijn met beiden vier doelpunten verantwoordelijk voor twee derde van de Eindhovense doelpunten.

Meer Vrouwen

za 27 april 2024

Woensdag 1 mei: Excelsior Vrouwen vs. ADO Den Haag Vrouwen

Aanstaande woensdag (1 mei) spelen de vrouwen van Excelsior Rotterdam de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen.…

Vier dagen na de verloren halve finale in de KNVB Beker heeft Excelsior Vrouwen opnieuw verloren…