Excelsior Rotterdam verliest oefenduel van Winkel Sport

3 juli 2021

Excelsior Rotterdam is de voorbereiding op het seizoen 2021-2022 begonnen met een nederlaag. In het Zeeuwse Scharendijke werd het 1-0 door een treffer in de eerste helft. Namens de Kralingers kwamen na rust een groot aantal jeugdspelers in actie.

Jonkies
,,De jonkies hebben het in de tweede helft goed gedaan’’, zei Marinus Dijkhuizen na afloop van de wedstrijd. Zes jeugdspelers mogen zich tijdens de voorbereiding bewijzen. Delano Gouda kampt helaas met een blessure, maar de andere jongens kregen in het eerste oefenduel meteen de kans om zich te laten zien aan de technische staf.

Gretige indruk
Jaimy Buter, Joshua Eijgenraam, Jonathan Mendes Rodriques, Serano Seymor en Brent Vugts maakten tijdens het duel tegen de Belgen een gretige indruk. Brent Vugts was zelfs nog doeltreffend, maar die treffer – wat de verdiende gelijkmaker had kunnen zijn – werd vanwege buitenspel afgekeurd. Ten onrechte, zo bleek na afloop uit de analysebeelden.

Grootste kans
Daardoor verloor Excelsior Rotterdam het eerste duel van deze voorbereiding met 1-0, door een treffer voor rust van Rens Verhooghe. In die eerste helft waren er ook wat mogelijkheden voor Excelsior Rotterdam. De grootste kans was voor Thijs Dallinga, die alleen op de Belgische doelman af mocht. Helaas belandde zijn inzet tegen diezelfde doelman.

Dichtbij
In de tweede helft – bij een 1-0 tussenstand – kreeg Winkel Sport nog een grote kans, maar doelman Lars Bleijenberg voorkwam dat Jorgo Waeghe de score verdubbelde. Aan de andere kant was Reuven Niemeijer dichtbij op aangeven van Dave van Delft, maar diens inzet ging naast het doel. Van Delft zag daarna nog een inzet van hem over het doel gaan, waardoor het bij 1-0 bleef.

Echt volle bak
,,We hebben de hele week lekker intens getraind en daar paste deze wedstrijd goed bij’’, vond Dijkhuizen, die Elías Már Ómarsson vanwege een blessure aan de kant moest houden. ,,Dit was een goede tegenstander qua intensiteit en fysiek. Iedereen moest echt volle bak. Jammer dat we verloren. Zij speelden heel compact en was het lastig om daar doorheen te komen. We scoorden wel een goede goal, maar die werd dus helaas afgekeurd.’’