Excelsior Rotterdam wint met 0-12 van VV Rood Zwart

20 juli 2021

Excelsior Rotterdam is deze week voor de 22e keer op trainingskamp in Delden en bijna traditioneel ook is het oefenduel tegen VV Rood Zwart. Het duel tegen de vierdeklasser werd deze keer met 0-12 gewonnen, onder meer dankzij drie treffers van Dave van Delft.

Eenrichtingsverkeer
Het was eenrichtingsverkeer op het zonovergoten Sportpark De Scheetheuvel in Delden, waar Excelsior Rotterdam net als vorig jaar tijdens het trainingskamp tegen de plaatselijke vierdeklasser VV Rood Zwart speelde. Al binnen vier minuten lag de bal in het net. Thijs Dallinga tekende voor deze snelle openingstreffer.

Snelle goal
Ook na die snelle goal kon Excelsior Rotterdam, dat Elías Már Ómarsson en Mats Wieffer moest missen, blijven opkomen richting het doel van VV Rood Zwart. Daar werkte een verdediger de bal in de 10e minuut achter de eigen doelman en weer zes minuten later zorgde Brandon Ormonde-Ottewill voor de 0-3.

Ruststand
Van de tegenstander hadden de Kralingers weinig te duchten en zodoende werd er voor de rust nog drie keer gescoord. Julian Baas tikte na een half uur de 0-4 binnen, Ormonde-Ottewill maakte in de 34e minuut zijn tweede van de avond en Dave van Delft zorgde met zijn treffer, op aangeven van Dallinga, voor de 0-6 ruststand.

Fraaie goal
Dave van Delft had nog meer in petto en dat liet hij kort na rust zien. De bal ketste terug van de paal na een schot van Dallinga en Van Delft stond klaar om binnen te tikken. Kort erna krulde hij de bal vanaf links van buiten het strafschopgebied in de verre hoek binnen, 0-8. Bij deze fraaiste treffer van de avond kreeg hij eindelijk de credits van de speaker, die zijn eerste twee goals nog op naam van anderen had omgeroepen.

Dubbele cijfers
Nadat Dallinga de negende treffer van de avond had gemaakt, was het invaller en nummer 10 Reuven Niemeijer die voor de dubbele cijfers zorgde. De eveneens ingevallen Siebe Horemans tikte tien minuten voor tijd de 0-11 binnen. De 0-12 eindstand kwam op het bord dankzij het tweede eigen doelpunt van de Rood Zwarten deze avond.