Excelsior huurt aanvaller Marouan Azarkan van Feyenoord

9 augustus 2021

Excelsior Rotterdam versterkt de selectie per direct met Marouan Azarkan. De 19-jarige aanvaller wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van stadsgenoot Feyenoord. De behendige linkspoot is direct inzetbaar voor Marinus Dijkhuizen en zijn staf. Azarkan kan aanstaande vrijdag tegen Roda JC al zijn debuut maken voor de Kralingers.

Jonge talentvolle aanvaller
Met de komst van Azarkan bouwt Excelsior Rotterdam verder aan de selectie, in dit geval specifiek aan de aanval. Technisch directeur Nick Kersten ziet hem als een welkome versterking: ,,Wij zijn blij dat we Marouan vandaag al kunnen verwelkomen in Kralingen. De afgelopen tijd zijn wij met z’n allen nadrukkelijk bezig geweest om de selectie van impulsen te voorzien. Hierbij kijken we goed naar welke posities prioriteit hebben om een goed en sterk Excelsior neer te zetten voor dit seizoen. Op dit moment missen we creativiteit en snelheid op de flanken. Een type speler dat we niet direct in onze eigen kweekvijver klaar hebben staan, dus dan ga je verder kijken.’’

Samen van profiteren
,,Jongens die we binnenhalen, moeten passen binnen onze gewenste manier van spelen en bij de visie die we hebben voor de verschillende posities. Het lukt niet altijd om die voetballers zelf onder contract te nemen, in sommige gevallen kan het huren van echt goede spelers dan ook een optie zijn. Marouan heeft snelheid, creativiteit en een goede actie op de flanken. Hij past hiermee goed in ons gezochte profiel. Hij kan zich komend seizoen bij ons ontwikkelen en in de kijker spelen. Als we dit van beide kanten goed doen, dan kunnen we hier samen van profiteren. Bij deze huurconstructie snijdt het mes aan twee kanten”, aldus de technisch directeur.

Behendige buitenspeler
De linkspoot speelt sinds 2012 in de jeugd van Feyenoord Rotterdam. Daar waar hij in 2019 zijn debuut maakte in het eerste van de stadionclub staat hij bekend om zijn acties op de flanken. ,,Ik ben een behendige en creatieve buitenspeler die graag zijn man op zoekt. Zowel op de linker- als rechterflank voel ik me thuis, dat is geen probleem voor mij. Ook hier in Kralingen wil ik mezelf laten zien met goals en assists.”

Half jaar gerijpt
Na zijn debuut in Feyenoord 1 werd de aanvaller met Marokkaanse roots een half jaar lang verhuurd aan een competitiegenoot van Excelsior, NAC Breda. Tijdens die verhuurperiode maakte hij kennis met de Keuken Kampioen Divisie. ,,In de winterstop sloot ik aan bij NAC. Toen had ik best weinig wedstrijden gespeeld bij Feyenoord en moest ik er in het begin best even inkomen. De laatste 7 á 8 wedstrijden heb ik allemaal gespeeld en dat voelde goed. Mijn doelstelling voor aankomend seizoen is om dat gewoon het hele jaar te doen.”

Onlangs in actie
Azarkan was onlangs nog als invaller te bewonderen in het duel van Feyenoord – ADO Den Haag (1-1). Tijdens die invalbeurt liet de buitenspeler zich met een knappe actie direct zien. ,,Ik kwam net terug van een kleine blessure en wist dat ik mijzelf moest bewijzen. Met die instelling ging ik ook het veld in en verdiende een penalty, dus dat voelde meteen lekker.”

Direct inzetbaar
Voor Excelsior geldt dat de aanvallende versterking direct inzetbaar is tegen Roda JC. De jonge aanvaller zelf heeft er veel zin in om wekelijks op niveau wedstrijden te kunnen spelen. ,,Ik kijk er zeker naar uit om mijn debuut te maken voor Excelsior. Het is direct een mooie wedstrijd om mijzelf te laten zien en ik hoop dat we die winnend kunnen afsluiten.”

Bouw jij met ons mee aan de toekomst van Excelsior Rotterdam? Bestel dan nu jouw seizoenkaart via onderstaande link.

Gerelateerd nieuws

do 4 november 2021

Marouan Azarkan in beroep tegen schorsingsvoorstel

Naar aanleiding van de rode kaart tegen FC Eindhoven kreeg aanvaller Marouan Azarkan een schorsingsvoorstel voor…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets