Jeugdteams van Excelsior te gast bij partner VV Smitshoek

30 augustus 2021

Alle jeugdelftallen van Excelsior Rotterdam waren op zaterdag 14 augustus te gast bij onze amateurpartner VV Smitshoek. Na een vervelende coronaperiode, waarin niet gevoetbald kon worden zoals iedereen dat zou willen, was dit een mooie ervaring om de samenwerking tussen beide clubs gezicht te geven.

Geslaagde dag
,,Het was een zeer geslaagde dag voor alle teams die zeker voor herhaling vatbaar is’’, stelt Hans Weggeman. Hij is hoofd jeugdopleiding Bovenbouw van VV Smitshoek. ,,Hopelijk is dit de start van een mooi voetbalseizoen, waarin we niet langer alleen onderlinge wedstrijden spelen. Maar ook weer met toeschouwers langs de lijn en de mogelijkheid om na de wedstrijd een drankje te nuttigen in onze prachtige kantine.’’

Leuke potjes spelen
,,Al jaren worden er oefenwedstrijdjes georganiseerd bij en tegen verschillende amateurpartners’’, vult Roel de Nooijer, coördinator amateurpartners Excelsior Rotterdam aan. ,,Heel belangrijk als uiting van onze regionale samenwerking, maar het gaat vooral om leuke potjes spelen als goede voorbereiding op het seizoen. De jeugdelftallen van Excelsior Rotterdam staan al jaren onder de verantwoordelijkheid van Marco van Lochem. Hij is de langstzittende hoofd jeugdopleiding bij een BVO en oprichter van het project amateurpartners. Marco heeft een duidelijke opleidingsvisie (‘Lach van het kind als uitgangspunt’) en is een inspirator voor mij en vele trainers.’’

Veel lijntjes
Excelsior Rotterdam heeft met vijftien amateurverenigingen uit de regio een officiële samenwerking. Door deze samenwerking krijgen amateurpartners de mogelijkheid om activiteiten en evenementen te organiseren, zoals trainersactiviteiten, studiereizen, het bezoeken van wedstrijden van het eerste elftal, spelen van oefenwedstrijden en meer. VV Smitshoek is volgens De Nooijer een logische samenwerkingspartner voor Excelsior Rotterdam: ,,In 2020 was VV Smitshoek met ruim 1.750 leden uitgegroeid tot één van de grootste amateurvoetbalverenigingen van het land. Tussen Smitshoek en Excelsior lopen al veel lijntjes. Denk aan oud-spelers, trainers, de businessclub, talenten en ook Smitshoek-voorzitter Simon Kelder heeft een achtergrond bij Excelsior Rotterdam. Al met al was dit een mooie dag om het nieuwe seizoen mee te openen en de samenwerking te onderstrepen.’’

Meer amateurpartners

wo 6 april 2022

Excelsior Voetbaldag op dinsdag 3 mei bij XerxesDZB

Wil jij werken aan jouw voetbalskills? Dat kan in de Meivakantie bij de Excelsior Voetbaldag op…

Lees meer

di 5 april 2022

Hebben jullie je al aangemeld voor NK Shoot Out 2022?

Wil jij ook schitteren in het stadion van Excelsior Rotterdam? Doe dan mee met de NK…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Heracles Almelo

Play-offs

Woensdag 18 mei, 2022

18:45, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Heracles Almelo vs
Excelsior

Play-offs

Zaterdag 21 mei, 2022

20:00, Erve Asito

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Heracles Almelo

Play-offs

Woensdag 18 mei, 2022

18:45, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Heracles Almelo vs
Excelsior

Play-offs

Zaterdag 21 mei, 2022

20:00, Erve Asito

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Heracles Almelo

Play-offs

Woensdag 18 mei, 2022

18:45, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Heracles Almelo vs
Excelsior

Play-offs

Zaterdag 21 mei, 2022

20:00, Erve Asito

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Heracles Almelo

Play-offs

Woensdag 18 mei, 2022

18:45, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Heracles Almelo vs
Excelsior

Play-offs

Zaterdag 21 mei, 2022

20:00, Erve Asito

Tickets