Excelsior Vrouwen verliest lastige wedstrijd tegen PEC Zwolle

3 september 2021

De eerste uitwedstrijd van het seizoen voor de vrouwen van Excelsior Rotterdam was tegen de PEC Zwolle Vrouwen. Een uitwedstrijd waarin vorig seizoen mooie resultaten werden behaald. Helaas was het deze keer niet zo spannend en mooi. Excelsior Rotterdam verloor met 3-0 van de Zwollenaren.

Veel balbezit
De wedstrijd tussen PEC Zwolle en Excelsior Rotterdam was allesbehalve spannend. Hoewel PEC Zwolle al vroeg op voorsprong kwam, waren er eigenlijk weinig kansen aan beide kanten. De wedstrijd begon nog prima voor Excelsior Rotterdam Vrouwen. Er was veel balbezit en er kon rustig worden opgebouwd. Kansen waren er helaas amper. In de derde minuut had Nikki Ridder wel een goede voorzet, maar helaas vloog die net over Angela Versluis heen.

Onderschepping
Een paar minuten later was het raak voor PEC Zwolle. Een hoge steekpass kwam bij spits Jill Diekman en die kon de bal over keepster Jasmijn Resink heen schieten. Het spannendste moment van de eerste helft was toen de spits van PEC Zwolle door de verdediging brak, maar Resink verrichtte een geweldige onderschepping met haar voeten om een bijna zeker doelpunt te voorkomen. Jammer genoeg was het een minuut later wel raak toen de bal door Kely Pruim hard en laag werd ingeschoten. Hierdoor kwam de 2-0 ruststand op het scorebord.

Pijnlijker
Hoofdtrainer Richard Mank was niet tevreden en greep stevig in. Hij wisselde in de rust drie keer en bracht Joy Kersten, Anne Bhagerath en Britt Udink binnen de lijnen. Kersten viel goed in, maar na twaalf minuten werd ze hard op haar enkel geraakt waardoor ze vroegtijdig het veld moest verlaten voor Lieve van Vliet. Wat het eigenlijk nog pijnlijker maakte voor de Kralingers, aangezien het twee minuten daarvoor door een mooi afstandsschot van Marit Auée 3-0 was geworden voor PEC Zwolle.

Extra tijd
Na deze twee momenten gebeurde er eigenlijk vrij weinig tot de extra tijd. Het begon met een goede voorzet van Naomi Piqué, die hard en laag voorgaf op Versluis. Helaas kon zij de bal niet op doel krijgen. Een paar minuten later scoorde Piqué, maar helaas had de grensrechter zijn vlag omhooggestoken vanwege buitenspel. In de 92e minuut kreeg Britt Udink een prachtige kans, nadat ze scherp was bij een fout van PEC Zwolle. Helaas werd ze gehinderd en kon ze niet uithalen. De laatste kans was voor Nur Al Jawahiri, die was ingevallen voor Hendriks. Al Jawahiri nam de bal aan, maar helaas kon de keepster van PEC Zwolle het schot net blokken.

Verbetering
Na de wedstrijd vertelde hoofdtrainer Richard Mank dat hij verbetering zag in het spel van zijn ploeg, maar ook dat hij strijd en passie miste. Hij merkte op dat dit ook het resultaat had bepaald in deze wedstrijd, omdat PEC Zwolle Vrouwen feller was. Hij stelde wel tevreden te zijn over de ingevallen speelsters en dan vooral Britt Udink en Lieve van Vliet. De volgende wedstrijd van Excelsior Rotterdam Vrouwen is op zondag 12 september in eigen stadion tegen PSV Vrouwen. Aanvang 12:15 uur en tickets zijn hier te koop voor slechts 5 euro.