Mario Been neemt positie technische zaken over van Robin van Galen

1 september 2021

Robin van Galen neemt afscheid als technisch bestuurslid van Excelsior Rotterdam. Nadat hij eerder intern had aangegeven te twijfelen over zijn toekomstige rol als bestuurder vanwege te drukke werkzaamheden, heeft het bestuur de afgelopen periode werk gemaakt van het vinden van een geschikte opvolger. Die is snel gevonden in de persoon van Mario Been. De oud-speler en -trainer van Excelsior Rotterdam neemt met ingang van heden de portefeuille technische zaken over.

Einde bestuurstermijn
Voorzitter Bob de Lange: ,,Robin is officieel sinds 1 juli 2018 bestuurslid van Excelsior Rotterdam. Met het naderende einde van zijn termijn van drie jaar, heeft hij bij ons aangegeven dat een nieuwe bestuurstermijn niet past in zijn lopende plannen en ambities. Hij heeft ons daarom verzocht een vervanger voor hem te vinden. Robin heeft Excelsior de afgelopen drie jaar met veel plezier ondersteund en zal de club ook blijven steunen. Wij zijn hem dan ook zeer dankbaar voor zijn inzet in de afgelopen jaren.’’

Bekende in de voetbalwereld
,,Nadat Robin zijn besluit aan ons kenbaar had gemaakt, zijn wij op zoek gegaan naar een vervanger. Wij wilden snel een verantwoordelijke voor technische zaken presenteren. We zochten iemand die aansluit bij de visie van de club, waarin wij voetbal nadrukkelijk centraal stellen. Daarom wilden we iemand die weet wat er in de voetbalwereld speelt en de markt goed kent. We kwamen uit bij Mario Been, een bekende in de voetbalwereld, maar ook iemand die als oud-speler en -trainer een speciale band heeft met onze club. We hebben een aantal keer met hem aan tafel gezeten en hij was direct enthousiast. Wij zijn blij dat we hem als portefeuillehouder technische zaken kunnen presenteren.’’

Mario Been
Als voetballer was Mario Been van 1993 tot 1995 actief voor Excelsior Rotterdam. Daarvoor speelde hij voor Feyenoord, Pisa, Roda JC, sc Heerenveen en Innsbruck. Na zijn spelerscarrière zette hij zijn eerste stappen als trainer ook bij de Kralingse club. Vervolgens was hij een aantal seizoenen assistent bij Feyenoord en in 2005 keerde hij terug bij Excelsior als hoofdtrainer. Onder zijn leiding werd Excelsior in 2006 kampioen van de Eerste Divisie. Been zelf vertrok na dat seizoen naar N.E.C. en was vervolgens hoofdtrainer bij onder meer Feyenoord, KRC Genk en APOEL Nicosia. Mario is ook actief als analist voor ESPN.

Meer Nieuws

ma 27 juni 2022

Siebe Horemans gaat met Excelsior naar de Eredivisie

Siebe Horemans blijft Excelsior Rotterdam trouw. De 24-jarige vleugelverdediger heeft zijn contract in Kralingen met twee…

Lees meer

ma 27 juni 2022

Nathan Tjoe-A-On verlengt contract met twee seizoenen

Nathan Tjoe-A-On heeft zijn contract bij Excelsior Rotterdam met twee seizoenen verlengd. De 20-jarige vleugelverdediger is…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN