Sabrine Ellouzi: ‘Ik heb echt gekozen voor mezelf en mijn ontwikkeling’

3 september 2021

Sabrine Ellouzi werd afgelopen seizoen met FC Twente kampioen van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Toch maakte zij de overstap naar Excelsior Rotterdam. De reden: bij FC Twente was ze vooral wisselspeelster. Ze wil juist meer minuten maken met het oog op haar grote droom: met Tunesië deelnemen aan de Afrika Cup en misschien zelfs het WK.

Met haar 24 jaar is de in Hengelo geboren Sabrine Ellouzi de oudste speelster van Excelsior Vrouwen. Bovendien neemt ze nogal wat bagage mee van FC Twente, de club waarmee ze in de afgelopen elf jaar van alles heeft meegemaakt. Ze werd drie keer landskampioen en speelde in de Champions League voor 15.000 toeschouwers in de Grolsche Veste tegen Barcelona. ,,Ik heb het altijd goed gehad bij FC Twente’’, zegt ze. ,,Maar soms is het goed om verder te kijken en voor jezelf te kiezen.’’

Bij FC Twente speelde de aanvalster in de jeugd en zat zij zes seizoenen bij het eerste elftal. ,,Alle mooie momenten daar koester ik en ga ik nooit vergeten. Ik voetbalde met allemaal topspeelsters en had het goed naar mijn zin. Maar uiteindelijk wil je wel spelen. Als je elke keer maar 10, 20 minuten mag invallen, gaat dat toch knagen. Bij Excelsior is de kans dat ik speel groter, als ik het goed doe natuurlijk. Ik heb echt voor mezelf gekozen en voor mijn ontwikkeling als speelster en persoon.’’

Ze woont namelijk ook voor het eerst op zichzelf, samen met teamgenoten Anne Bhagerath en Beau Rijks. ,,Ik ken Anne en Beau al langer, heb met allebei bij FC Twente gespeeld. Tot nu toe gaat het prima. We verdelen de taken onder elkaar. Ik sta meestal in de keuken, dat vind ik leuk. Ik heb ook een eigen foodblog waar ik recepten op deel. Daar ben ik tijdens de coronatijd mee begonnen. Ik verkocht in Hengelo ook lunches, samen met mijn vader. Dat ligt nu even stil, maar ik ga door met mijn blog Foodbysab.nl. Als ik ooit stop met voetballen wil ik dat verder gaan uitbouwen.’’

Dat is voor de toekomst, voorlopig liggen haar dromen vooral op voetbalgebied. Met Excelsior wil ze er dit seizoen het maximale uithalen. ,,Het bevalt me prima hier. Het gevoel was vanaf de eerste kennismaking goed. Bij FC Twente was ik jarenlang degene die nieuwe meiden verwelkomde, nu was ik de speelster die van buitenaf kwam. We hebben een leuke groep meiden en ik ben prima opgevangen. Het scheelde dat Anne hier al een jaar zat. Toen ging spelen dat ik hier wellicht naartoe zou komen, heb ik veel contact gehad met haar.’’

,,Ik wist dat het anders zou zijn dan bij FC Twente. Alleen al omdat ik nu de oudste ben van het team. Maar ik vind het leuk om mijn ervaring met jonge meiden te delen. Met een combinatie van goed voetbal en hard werken hoop ik dat wij als team een goed seizoen kunnen draaien. Zelf hoop ik elke week te kunnen spelen en veel doelpunten te maken. Ik heb een neusje voor de goal, dus ik hoop dat ik dat kan waarmaken. Ik wil mezelf als speelster blijven ontwikkelen, want ik wil ook als international van Tunesië bepaalde doelen behalen.’’

Sinds begin 2020 is Ellouzi international van het geboorteland van haar vader. ,,Ik heb vroeger voor Nederlandse jeugdselecties gespeeld, maar op een bepaald moment werd ik per mail benaderd of ik interesse had om voor Tunesië uit te komen. Ik had daar nooit over nagedacht. Ik sprak de taal nog niet, maar samen met mijn vader heb ik contact gezocht met de bondscoach. Ik heb toen de keuze gemaakt voor Tunesië om hopelijk straks naar de Afrika Cup of zelfs het WK te kunnen.’’

,,De eerste keer dat ik in Tunesië ben geweest, in februari 2020, was heel bijzonder. Het is daar niet zoals in Nederland. Het vrouwenvoetbal staat nog in de kinderschoenen en er is niet veel geld beschikbaar. In oktober spelen we kwalificatieduels tegen Egypte en als we doorgaan moeten we tegen Congo of Nieuw-Guinea. Als dat lukt kwalificeren we ons voor de Afrika Cup in Marokko. Ik kan niet inschatten hoe sterk die landen zijn, maar ik heb er vertrouwen in dat het ons gaat lukken.’’

Als ze nog verder droomt ziet zij zichzelf in 2023 met Tunesië op het WK. Maar eerst richt zij zich op Excelsior Rotterdam. Op 1 oktober speelt ze met haar nieuwe team tegen FC Twente Vrouwen: ,,Er spelen daar allemaal vriendinnen van mij en het zal gek zijn om in een ander shirt tegenover ze te staan. Uiteraard hoop ik dat ik scoor, want ik speel nu voor Excelsior. Of ik dan ga juichen? Daar denk ik niet over na, dat laat ik gewoon gebeuren. Ik zal niet helemaal uit mijn dak gaan, maar waarschijnlijk wel ingetogen juichen.’’

Dit artikel verscheen eerder in het Excelsior Rotterdam Presentatiemagazine (september 2021)

Gerelateerd nieuws

di 25 mei 2021

Excelsior Vrouwen versterkt zich met Sabrine Ellouzi

Excelsior Rotterdam Vrouwen heeft zich voor het komende seizoen versterkt met Sabrine Ellouzi. De 23-jarige aanvalster…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets