Excelsior Rotterdam Vrouwen pakt een punt in Heerenveen

16 oktober 2021

Na de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag mocht Excelsior Rotterdam Vrouwen vrijdag 15 oktober aantreden tegen SC Heerenveen. Hoewel Excelsior deze wedstrijd goed begon, kwam het al snel op een achterstand. Maar aan het einde van de wedstrijd konden de Kralingse vrouwen toch een punt meenemen naar Rotterdam.

Snelle goals
Excelsior Rotterdam startte fel en kreeg ook de eerste kans in de wedstrijd. Sabrine Ellouzi werd diep gestuurd door Joy Kersten en kon vol uithalen. Haar schot leek bijna te verdwijnen in de verre hoek, maar de Friese keepster kon de bal net pakken. Een paar minuten later was het raak voor SC Heerenveen. Vanuit een voorzet kon Jasmijn Resink in eerste instantie de bal wegtikken, maar hierdoor kon Ripa uithalen waardoor het na 7 minuten 1-0 was voor de Friezen. Excelsior Rotterdam liet de koppen niet hangen en werd na de tegengoal gelijk gevaarlijk, maar helaas zonder gelijk de aansluitingstreffer te maken. In de 18e minuut was het Ellouzi die Naomi Piqué aanspeelde en zij haalde keihard uit en zette de 1-1 op het bord.

Botsing
De wedstrijd werd wat rustiger na de goal van Excelsior Rotterdam, maar in de 27e minuut schrok de bank van Excelsior Rotterdam van een botsing tussen Nina Nijstad van SC Heerenveen en Anne Bhagerath. Terwijl Nijstad van de scheidsrechter een gele kaart kreeg voor onbesuisd inkomen, moest Bhagerath jammer genoeg het veld verlaten omdat ze niet verder kon. De laatste kans van de eerste helft was voor Yentl van Goch, die ver hard uithaalde en bijna de keepster leek te verrassen.

Goed uit kleedkamer
Excelsior Rotterdam kwam goed uit de kleedkamer en leek al gelijk na rust op voorsprong te komen door Ellouzi die alleen op de keepster af kon. Helaas werd ze op het laatste moment gestopt, waardoor de kans weg was. Na dit moment kreeg SC Heerenveen de overhand en de Friezen hadden het grootste gedeelte van het balbezit. Desondanks konden ze door het goede compacte verdedigen weinig creëren. In de 85e minuut was het nog steeds gelijk en leek SC Heerenveen steeds gevaarlijker te worden. Hierdoor ging de ploeg van Richard Mank een spannende slotfase in.

Spannende slotfase
Angela Versluis, die was ingevallen voor Joy Kersten, kreeg de laatste grote kans voor Excelsior. Ze was haar verdedigster kwijt en zag dat de keepster ver voor haar doel stond. Ze probeerde met een hoog schot het winnende doelpunt te maken, maar zag jammer genoeg haar schot over het doel gaan. Hoewel SC Heerenveen hierna nog twee grote kansen kreeg, bleef de stand gelijk en kon Excelsior Rotterdam een punt meenemen naar Rotterdam.