Dania Mrabti van vrouwen beloften op pad met Marokko U17

14 november 2021

Dania Mrabti, speelster van het Excelsior Vrouwen beloftenteam, mocht onlangs mee met de O17 van het Marokkaanse elftal. Ze werd opgeroepen om haar kwaliteiten te laten zien en speelde uiteindelijk een onderlinge wedstrijd. Het doel van de oefensessie was het zoeken van mogelijk talent dat kan doorschuiven naar de O20.

Beelden
,,Ik werd benaderd door een scout van de Marokkaanse bond via een berichtje. Dit gebeurde op basis van het feit dat ik bij een BVO speel en Marokkaanse roots heb. Ik voetbalde toen nog bij Feyenoord en daar waren ze van onder de indruk. Ik mocht beelden opsturen van mijn spel. Daar waren ze positief over en op basis daarvan ben ik uitgenodigd. We zouden eigenlijk al in oktober vertrekken, maar door de coronasituatie was dit een tijdje verschoven.”

Professioneel
,,Toen het eenmaal zover was, was ik erg onder de indruk hoe professioneel het allemaal geregeld was. Ik werd naar Marokko gevlogen en bij aankomst werden er verschillende medische tests uitgevoerd om te kijken naar mijn fysieke gesteldheid. Daarnaast moesten we natuurlijk getest worden in verband met de geldende coronamaatregelen. Toen ik eenmaal de uitslag had mocht ik meteen aan de bak.’’

Positief
,,De trip duurde precies een week en ik heb er heel veel van opgestoken. We hebben een onderlinge wedstrijd gespeeld, met als doel om te kijken wie de kwaliteiten heeft om door te stromen naar de O20. Ik mocht mijzelf 90 minuten laten zien als linksbuiten. Aan het begin was het wel wat wennen, maar na een poosje kwam ik lekker in de wedstrijd. We speelden gelijk, maar over mijn persoonlijke spel was ik erg tevreden. Ook de staf was positief, met name mijn fysieke kwaliteiten vielen op. Vergeleken met de meeste Marokkaanse speelsters ben ik erg lang, dit kan ik in mijn voordeel gebruiken. Ik kan sowieso terugkijken op een mooie week. Het was een fantastische ervaring.’’

Meer Nieuws

ma 6 december 2021

Geduldig Excelsior Rotterdam wint ook van Jong AZ

Excelsior Rotterdam deed goede zaken in Wijdewormer door met 0-2 te winnen van Jong AZ. Op…

Lees meer

ma 6 december 2021

Excelsior O13 promoveert naar de hoogste divisie

Excelsior O13 wist dit weekend knap de Rotterdamse derby tegen Sparta te winnen. De ploeg leverde…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
MVV

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 10 december, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Dordrecht vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 18 december, 2021

20:00, Riwal Hoogwerkstadion

Bestel tickets

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Zondag 9 januari, 2022

14:30, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
MVV

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 10 december, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Dordrecht vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 18 december, 2021

20:00, Riwal Hoogwerkstadion

Bestel tickets

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Zondag 9 januari, 2022

14:30, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
MVV

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 10 december, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Dordrecht vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 18 december, 2021

20:00, Riwal Hoogwerkstadion

Bestel tickets

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Zondag 9 januari, 2022

14:30, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
MVV

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 10 december, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Dordrecht vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 18 december, 2021

20:00, Riwal Hoogwerkstadion

Bestel tickets

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Zondag 9 januari, 2022

14:30, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets