Eerste driepunter van het seizoen voor Excelsior Vrouwen

13 november 2021

Excelsior Rotterdam Vrouwen tegen PEC Zwolle in het van Donge & de Roo stadion betekent eigenlijk altijd wel een goed resultaat voor de Kralingers. Vorig seizoen werd het hier 1-1 en 2-1 voor de thuisploeg en deze keer leverde dit duel weer een overwinning voor Excelsior. Door doelpunten van Sabrine Ellouzi en Nikki Ridder trok de ploeg van Richard Mank uiteindelijk aan het langste eind en werd de eerste overwinning van het seizoen binnengesleept.

Snelle start
Excelsior Rotterdam startte de wedstrijd snel. Zo werd Iris van Bokhoven al in de eerste minuut diep gestuurd door Angela Versluis, maar helaas was het buitenspel. Een paar minuten later kwam de eerste kans voor PEC Zwolle maar keepster Ricci Geenen hoefde niet in te grijpen want de bal ging hoog over. In de negende minuut nam Frederique Nieuwland snel een vrije trap en dit zorgde ervoor dat Versluis de bal voor kon geven op Ellouzi. Zij leek gehaakt te worden in het strafschopgebied en appelleerde, maar kreeg geen gehoor van de arbitrage.

Snoekduik
In de 19e minuut was het helaas raak voor de Zwollenaren. Van Bentum kreeg de bal aangespeeld, kon opendraaien en schoot de bal in de verre hoek. In de 32e minuut leek het nog erger te worden omdat PEC Zwolle een vrije trap kreeg op een gevaarlijke plek. Gelukkig kon Ricci Geenen de bal pakken. Nog geen twee minuten later was het weer Angela Versluis die de bal voorgaf, deze keer op Ellouzi. Zij probeerde met een snoekduik de bal te koppen en kreeg hem op een prachtige manier in de verre hoek waardoor de rust stand op 1-1 kwam te staan.

Gedreven
Excelsior Rotterdam kwam gedreven de kleedkamer uit en leek erop gebrand om meer uit de wedstrijd te halen dan een punt. Zo kwamen er in minuut 50 en 59 kansen voor de Kralingse vrouwen om de thuisploeg op voorsprong te zetten. Helaas zonder resultaat, waardoor de stand gelijk bleef. Hoewel PEC Zwolle veel de bal had kwam de ploeg eigenlijk vrij weinig bij het strafschopgebied van de Kralingers. De eerste echte kans voor de Zwollenaren was in de 67e minuut. Een goede actie zorgde ervoor dat de speelster van Zwolle kon schieten, maar ze zag haar schot naast gaan.

Slotfase
Na dit moment was er eigenlijk weinig aan de hand aan beide kanten van het veld. PEC Zwolle creëerde weinig en Excelsior liet Zwolle komen. Hierdoor werd de slotfase spannender en spannender. Zo kreeg de jarige Stephanie Coelho Aurélio de kans om op haar verjaardag een doelpunt te maken, maar ze trof de lat. Maar een paar minuten later mocht Nieuwland aantreden voor een hoekschop. Met deze hoekschop vond ze Nikki Ridder die de bal rustig binnenschoot voor het winnende doelpunt. Dat zorgde voor hard gejuich onder de aanwezige supporters. Dit doelpunt was ook gelijk het laatste van de avond en zorgde voor de 2-1 eindstand en de eerste driepunter van dit seizoen.

Doelpunten:
19. Tess van Bentum 0-1
34. Sabrine Ellouzi 1-1
93. Nikki Ridder 2-1

Opstelling Excelsior Rotterdam Vrouwen:
20. Ricci Geenen
2. Nikki Ridder (A)
3. Danielle Noordermeer
4. Fréderique Nieuwland
6. Beau Rijks
7. Yentl van Goch (63. Naomi Piqué)
9. Angela Versluis (81. Lieve van Vliet)
11. Sabrine Ellouzi
14. Iris van Bokhoven
22. Rachel Kleine
24. Stephanie Coelho Aurélio.

Gele kaarten: Stephanie Coelho Aurélio (Excelsior Rotterdam)

Meer Nieuws

ma 6 december 2021

Geduldig Excelsior Rotterdam wint ook van Jong AZ

Excelsior Rotterdam deed goede zaken in Wijdewormer door met 0-2 te winnen van Jong AZ. Op…

Lees meer

ma 6 december 2021

Excelsior O13 promoveert naar de hoogste divisie

Excelsior O13 wist dit weekend knap de Rotterdamse derby tegen Sparta te winnen. De ploeg leverde…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
MVV

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 10 december, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Dordrecht vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 18 december, 2021

20:00, Riwal Hoogwerkstadion

Bestel tickets

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Zondag 9 januari, 2022

14:30, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
MVV

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 10 december, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Dordrecht vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 18 december, 2021

20:00, Riwal Hoogwerkstadion

Bestel tickets

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Zondag 9 januari, 2022

14:30, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
MVV

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 10 december, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Dordrecht vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 18 december, 2021

20:00, Riwal Hoogwerkstadion

Bestel tickets

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Zondag 9 januari, 2022

14:30, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
MVV

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 10 december, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Dordrecht vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 18 december, 2021

20:00, Riwal Hoogwerkstadion

Bestel tickets

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Zondag 9 januari, 2022

14:30, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets