6.N.E.C.3047+15
7.FC Utrecht3045+2

15.Excelsior3126-20
Bekijk de hele ranglijst

Twee keer had Excelsior Rotterdam een marge van twee doelpunten tegen Almere City, maar het bleek niet voldoende om drie punten in Rotterdam te houden. De Kralingers mochten nog van geluk spreken dat er na 90 minuten 4-4 op het scorebord stond in het lege Van Donge & De Roo Stadion.

Doelpuntenfestijn

Vorig seizoen leverde de thuiswedstrijd tegen Almere City een doelpuntenfestijn op (4-6). De ploeg van Gertjan Verbeek is echter niet goed aan het seizen begonnen en stond voor deze wedstrijd achttiende in de Keuken Kampioen Divisie. Helaas heeft Excelsior eerder bewezen dat dit geen garantie biedt op succes en dat bleek vanavond opnieuw.

Doelpunten

Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht. Na elf minuten spelen tikte Reuven Niemeijer met een hakje achter zijn standbeen de 1-0 binnen op aangeven van Siebe Horemans. Vijf minuten later maakte Thijs Dallinga voor lege tribunes zijn zeventiende treffer van dit seizoen. Bij de eerste paal kopte hij de corner van Julian Baas binnen. Redouan El Yaakoubi was daarna met een omhaal dichtbij de 3-0, maar die bal ging over het doel.

Comfortabel

Hoe comfortabel de voorsprong ook leek, in de 25e minuut was het ineens 2-1. Lance Duijvestijn tikte de bal binnen. Stije Resink had in de 34e minuut zelfs de 2-2 op zijn schoen, maar gelukkig kon Stijn van Gassel daar een stokje voor steken. Excelsior kreeg daarna nog een mogelijkheid via Niemeijer en Ilias Alhaft krulde de bal namens Almere net naast het doel, waardoor Excelsior met een 2-1 voorsprong de rust inging.

Beslissen

Excelsior begon goed aan de tweede helft. Thijs Dallinga kopte de bal bijna binnen, maar doelman Agil Etemadi verwerkte die tot hoekschop. Twee minuten later werkte Stije Resink de bal uit een corner van Julian Baas achter zijn eigen doelman en leek Excelsior opnieuw op rozen te zitten. Tien minuten later had Thijs Dallinga het duel definitief kunnen beslissen. Hij mocht alleen op het doel af, maar kreeg de bal niet langs Etemadi.

Hattrick

Het bleek een kantelpunt van de wedstrijd, want na de corner die volgde lag de bal aan de andere kant ineens achter Stijn van Gassel in het doel. De 3-2 van Jonas Arweiler bleek het begin van een hattrick van de Almere-spits. In de 74e minuut maakte hij 3-3 en vier minuten later kwamen de gasten voor het eerst op voorsprong door zijn derde doelpunt. Acht minuten voor tijd maakte Niemeijer zijn tweede treffer van de avond op aangeven van Couhaib Driouech. Door deze 4-4 pakte Excelsior een punt, al was niemand daar na afloop van het duel echt blij mee.