Luister vrijdag live mee naar Jong PSV - Excelsior

20 januari 2022

Excelsior Rotterdam neemt het vrijdagavond op PSV Campus De Herdgang op tegen Jong PSV. De beloften van de Eindhovenaren zijn goed aan de derde periode begonnen en staan met 7 punten uit 3 wedstrijden aan kop van de periodestand.

Volg het duel via onze live radiostream
De uitwedstrijd tegen Jong PSV is vrijdag helaas niet live te zien op ESPN. Flitsen van het duel zijn wel te zien in het schakelprogramma op de voetbalzender. Wil je de wedstrijd live volgen? Luister dan vanaf 20:00 uur mee via de radiostream die wij aanbieden via deze website. Carlo Teunissen en Dylan Metselaar verzorgen live verslag.

Derde periode
De ploeg van Ruud van Nistelrooy is bezig aan een goede serie, want uit de laatste drie wedstrijden werden 7 punten gepakt. Daarmee staat Jong PSV bovenaan in de derde periode. Een kwart van hun doelpunten in dit seizoen maakte Jong PSV in de laatste twee wedstrijden. Daarin werd met 5-1 gewonnen van Almere City FC en met 4-1 van VVV-Venlo.

Hele goede week
Tegen de Limburgers was Johan Bakayoko de grote man. Hij maakte vorige week vrijdag alle vier de doelpunten in deze wedstrijd. In totaal heeft hij al elf keer gescoord en zeven assists achter zijn naam. ,,Ik vond het niet alleen in de afwerking, maar ook op andere fronten een knappe wedstrijd van hem. Het was heel compleet”, zei Ruud van Nistelrooy tegen het Eindhovens Dagblad. ,,Daarnaast vind ik dat wij als team gewoon een hele goede week hebben beleefd, met twee prima prestaties in de wedstrijden tegen Almere en vanavond tegen VVV.’’

De Graafschap
Voor Excelsior Rotterdam begon de tweede seizoenshelft vorige week met de thuiswedstrijd tegen De Graafschap. Dat duel eindigde in 0-0 en daarover was hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen gezien de omstandigheden tevreden: ,,We hadden een heel andere voorbereiding dan normaal door de corona-uitbraak van de week ervoor. We hadden maandag niet getraind, dinsdag half. Ook konden we geen bespreking doen. Het was een rare week en als je dan ziet wat die boys lieten zien, met name in de intensiteit en als team, dan is dat een compliment waard.’’

Eerder dit seizoen
Eerder dit seizoen won Excelsior Rotterdam in eigen stadion met 3-0 van Jong PSV. Na 10 minuten zorgde Thijs Dallinga al voor 1-0, maar het duurde daarna lang voordat de Kralingers het duel definitief konden beslissen. Dallinga maakte in de 90e minuut zijn tweede treffer van de avond en kort erna bepaalde Couhaib Driouech de eindstand op 3-0. Het onderlinge duel in Eindhoven werd vorig seizoen in de eerste speelronde afgewerkt. Excelsior won toen met 1-6.

Arbitrage:
Scheidsrechter: Laurens Gerrets
Assistent-scheidsrechters: Mark Janssen en Luc de Koning
Vierde official: Jonathan van Dongen

Meer nieuws

wo 25 mei 2022

Excelsior betreurt ongeregeldheden in het stadion

Na afloop van onze thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag heeft er op de tribune bij het…

Lees meer

di 24 mei 2022

Excelsior geeft winst tegen ADO Den Haag in slotfase weg

Excelsior Rotterdam was dichtbij een overwinning in de eerste finalewedstrijd tegen ADO Den Haag. Door een…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Play-offs

Zondag 29 mei, 2022

18:00, Cars Jeans Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Play-offs

Zondag 29 mei, 2022

18:00, Cars Jeans Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Play-offs

Zondag 29 mei, 2022

18:00, Cars Jeans Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Play-offs

Zondag 29 mei, 2022

18:00, Cars Jeans Stadion

Tickets