Mats Wieffer zet volgende stap en vertrekt naar Feyenoord

23 juni 2022

Excelsior Rotterdam verkoopt Mats Wieffer aan stadsgenoot Feyenoord. De 22-jarige middenvelder had in Kralingen nog een contract voor een jaar. We waren graag met hem de Eredivisie in gegaan, maar de middenvelder gaf aan toe te zijn aan de volgende stap in zijn carrière. Gezamenlijk zijn we op zoek gegaan naar een geschikte club voor hem om zich verder te ontwikkelen. Feyenoord was een van de clubs die interesse toonde, waarna de partijen eruit zijn gekomen.

Perfecte voorbeeld
,,Hoewel wij het jammer vinden dat Mats vertrekt, zijn we als Excelsior natuurlijk ook trots’’, stelt algemeen directeur Daan Bovenberg. ,,Als club willen wij jong talent de kans geven om zich te ontwikkelen om daarna de volgende stap te kunnen maken. Mats is het perfecte voorbeeld van dit beleid. Hij is door ons gescout, heeft twee seizoenen hier gespeeld en is nu klaar voor de volgende stap. Deze transfer bewijst opnieuw dat Excelsior echt een springplank is voor iedereen die intrinsiek gemotiveerd is zichzelf te ontwikkelen om daarna de volgende stap te zetten in zijn carrière. Mats was een van de smaakmakers in het team dat is gepromoveerd naar de Eredivisie. In de twee seizoenen waarin hij bij ons onder contract heeft gestaan, heeft hij zichzelf op de kaart gezet en deze transfer is hem uiteraard van harte gegund.’’

Speler van het jaar
De toen twintigjarige Mats Wieffer zette in de zomer van 2020 zijn handtekening onder een contract voor drie seizoenen. In de tien seizoenen daarvoor speelde hij voor FC Twente en hij zag in Excelsior Rotterdam de ideale club om de volgende stap in zijn carrière te zetten. Hij speelde in twee jaar 77 wedstrijden voor de Kralingers, maakte zes doelpunten en gaf vijftien assists. Hoogtepunt was natuurlijk de promotie naar de Eredivisie op 29 mei van dit jaar. Wieffer werd bovendien door de supporters gekozen tot de Pro Excelsior speler van het jaar.

Bedanken
Mats Wieffer kijkt met een goed gevoel terug op zijn tijd in Kralingen: ,,Ik heb destijds bewust de keuze voor Excelsior gemaakt, omdat ik dat als ideale club zag om mezelf te ontwikkelen. Ik denk dat ik kan terugkijken op twee prettige en leerzame jaren. Dankzij de club, de staf en mijn medespelers heb ik stappen kunnen zetten en deze transfer is voor mij de beloning voor het werk dat we met elkaar hebben verzet. Ik wil iedereen bij Excelsior, inclusief de supporters, bedanken voor de afgelopen jaren en we komen elkaar komend seizoen in elk geval twee keer tegen tijdens de stadsderby.’’

Meer Nieuws

ma 27 juni 2022

Siebe Horemans gaat met Excelsior naar de Eredivisie

Siebe Horemans blijft Excelsior Rotterdam trouw. De 24-jarige vleugelverdediger heeft zijn contract in Kralingen met twee…

Lees meer

ma 27 juni 2022

Nathan Tjoe-A-On verlengt contract met twee seizoenen

Nathan Tjoe-A-On heeft zijn contract bij Excelsior Rotterdam met twee seizoenen verlengd. De 20-jarige vleugelverdediger is…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN