6.N.E.C.3047+15
7.FC Utrecht3045+2

15.Excelsior3126-20
Bekijk de hele ranglijst

Excelsior Rotterdam heeft de oefencampagne afgesloten met een 3-1 nederlaag tegen sc Heerenveen. In Friesland werd duidelijk dat er komende week met name in verdedigend opzicht nog werk aan de winkel is voor de Kralingers.

Onder druk

In het Abe Lenstra Stadion stond Excelsior voor de eerste keer deze voorbereiding tegenover een competitiegenoot uit de Eredivisie. In een laag tempo controleerde de thuisploeg de wedstrijd en kwam Excelsior al snel op de eigen helft onder druk te staan. Toch duurde het tot de twintigste minuut voor sc Heerenveen de eerste grote kans noteerde en Stijn van Gassel met de vuisten redding bracht op een schot van Sven van Beek.

Kenzo Goudmijn

Even daarvoor kon Kenzo Goudmijn uithalen na een corner van Julian Baas, maar de middenvelder zag zijn schot geblokt worden. Ook de tweede kans van Excelsior kwam op naam van Goudmijn, wiens inzet een kwartier voor rust gekeerd worden door doelman Andries Noppert. Verder was het sc Heerenveen dat het spel maakte en naarmate de rust dichterbij kwam steeds dreigender werd. Op slag van rust ging het mis en kopte Joost van Aken tussen twee verdedigers in raak: 1-0.

Vogelvrij

Het strijdplan van Excelsior kon na rust al snel de prullenbak in. De tweede helft was nog geen drie minuten onderweg toen Amin Sarr vogelvrij werd gelaten en met het hoofd de score verdubbelde. Vervolgens gebeurde er lange tijd niet veel op het veld en had vooral Excelsior weinig in te brengen.

Terug in de wedstrijd

Toch kwamen de Kralingers een kwartier voor tijd uit het niets terug in de wedstrijd. Invaller Luuk Admiraal prikte in de rebound raak (2-1) en daarmee brak een fase aan waarin Excelsior steeds sterker werd. Grote kansen bleven echter uit en nadat Joost van Aken vijf minuten voor tijd met rust werd gelaten in de zestien, was de wedstrijd beslist.

Competitiestart

Over een week reist Excelsior voor de competitiestart opnieuw af naar Friesland, waar de Kralingers het seizoen in de Eredivisie beginnen met een uitwedstrijd tegen SC Cambuur. Op zaterdag 6 augustus wordt om 18:45 uur afgetrapt in Leeuwarden.