6.N.E.C.3047+15
7.FC Utrecht3045+2

15.Excelsior3126-20
Bekijk de hele ranglijst

Excelsior Rotterdam is het eredivisieseizoen heerlijk begonnen. In Leeuwarden werd met 0-2 gewonnen van SC Cambuur. De doelpunten werden in de eerste helft gemaakt door Marouan Azarkan en Julian Baas. Na rust voerden SC Cambuur de druk op, maar door als team te blijven strijden, gingen de drie punten mee naar Kralingen.

Raak

Excelsior Rotterdam begon sterk aan het 23e seizoen in de Eredivisie. In een heerlijk zomerzonnetje was het al snel raak voor de Kralingers. Het begon bij een corner van SC Cambuur, die door Reda Kharchouch werd weggewerkt. Dit was het begin van een fraaie en snelle counter. Marouan Azarkan gaf de bal mee aan Couhaib Driouech en die bediende de meegesnelde Azarkan. De aanvaller schoof de bal vervolgens langs de Cambuur-doelman binnen, 0-1.

Mogelijkheden

Na de openingstreffer was het de thuisploeg de probeerde een snelle gelijkmaker de forceren. Als een hond die wel blaft, maar niet bijt leverde dat de nodige mogelijkheden op, maar veelal verdween de bal over of naast het doel van Stijn van Gassel. De Excelsior-doelman greep zelf goed in bij een kans voor Mitchel Paulissen. Jamie Jacobs was een paar keer dichtbij de 1-1, maar Excelsior leek de rust met 0-1 te halen.

Effectief

Kort voor het laatste fluitsignaal viel er toch een goal. Niet voor de thuisploeg, maar voor Excelsior Rotterdam! Nathan Tjoe-A-On gaf een heerlijke pass op Kharchouch, die gaf de bal mee aan Siebe Horemans die op rechts was opgekomen. Zijn voorzet belandde vervolgens bij de tweede paal waar Julian Baas de 0-2 binnentikte. Zo toonden de Kralingers zich in de eerste 45 eredivisieminuten zeer effectief.

Waarde

Wat verwacht mocht worden, gebeurde na rust: SC Cambuur voerde de druk nog wat op. De thuisploeg bleef dreigend, opgezweept door het fanatieke publiek achter het doel. Stijn van Gassel hield zijn doel echter schoon. Met een aantal knappe reddingen bewees hij ook in dit eerste eredivisieduel zijn waarde voor Excelsior. Na een uur spelen verrichtte hij een belangrijke dubbele redding, waardoor het 0-2 bleef.

Minuten

Excelsior kon aanvallend weinig meer inbrengen en schakelde daarom over op 5-4-1 om de drie punten over de streep te trekken. Pas na de entree van Raphael Eyongo en Jacky Donkor kon Excelsior weer opduiken voor het doel van SC Cambuur. Ook Yassin Ayoub, Nathangelo Markelo en Serano Seymor mochten hun eerste minuten in de Eredivisie maken voor Excelsior. Op een bepaald moment stonden er overigens vijf opgeleide spelers in het veld voor Excelsior.

Gevierd

Richting het einde van de wedstrijden leken SC Cambuur en het publiek in Leeuwarden er ook niet meer in te geloven en bereikte Excelsior met 0-2 de eindstreep. Het leverde de eerste drie punten en ook het eerste clean sheet van dit seizoen op. Dat werd uiteraard gevierd met de meegereisde supporters. Op naar volgende week vrijdag als Vitesse de tegenstander is in Rotterdam. Tickets zijn verkrijgbaar via onze ticketshop.