Gelijkspel voor Excelsior Vrouwen in laatste test tegen Telstar

11 september 2022

Zes dagen voordat Excelsior Rotterdam Vrouwen de Azerion Vrouwen Eredivisie op Varkenoord (vrijdag 16 september, 19:30 uur) aftrapt tegen Feyenoord, speelden onze meiden nog een oefenwedstrijd bij Telstar Vrouwen. Het duel eindigde in 1-1.

Gelijkopgaand begin
In het BUKO Stadion waren de kansen het eerste half uur in evenwicht. Na anderhalve minuut had Stephanie Coelho Aurélio het eerste schotje van de wedstrijd maar Telstar keepster Kelly Steen hoefde zich niet overmatig in te spannen om deze bal te keren. Na vijf minuten had Femke Prins de eerste kans voor Telstar maar Isa Pothof hield haar doel schoon.

Overwicht Excelsior
Dat Excelsior het spel naar zich toe trok, werd duidelijk voor het doel van Telstar. Eerst kwam Aisse Gumbs een teen tekort om te scoren, even later schoot Iris van Bokhoven richting doel maar meer dan een hoekschop leverde dat niet op. In het tweede kwartier van de wedstrijd waren de doelkansen voor de thuisploeg. Zowel Marokkaans international Samya Hassani als Chelly Drost mikten net naast.

Kansen zat voor Excelsior
Het laatste deel van de eerste helft was duidelijk voor Excelsior. Naomi Piqué schoot de bal tegen Kelly Steen aan waardoor de bal voor het doel langs over de achterlijn ging, Aisse Gumbs kreeg de bal vlak voor dezelfde Steen waardoor ze geen hoek meer kon kiezen en tegen de keepster aan schoot en ook Lynn Groenewegen vond Steen op haar weg waarna ze de rebound over schoot.

Voorsprong Excelsior
Na rust was het na een schotje met weinig vaart van Lynn Groenewegen en pogingen van Dominique Bruinenberg en Femke Prins voor Telstar, raak voor de Vrouwen van Excelsior. Een hoekschop van Fleur Mol kwam via verschillende schijven bij dezelfde Mol voor haar voeten. Een schuiver in de verre hoek zorgde in de 59e minuut voor de 0-1, die werd opgedragen aan teamgenoot Yara Helderman die een hele lange revalidatie tegemoet gaat vanwege een zware enkelblessure.

Telstar op gelijke hoogte
Omdat Lynn Groenewegen geen strafschop kreeg nadat ze getorpedeerd leek te worden toen ze een voorzet van de gretig ingevallen Yentl van Goch wilde binnen werken, en omdat Roos Hop geen geluk had in de afronding van haar prima actie (ze ging op snelheid de zestien meter in maar via Kelly Steen ging de bal tegen de paal), bleef Telstar in leven. In de 68e minuut was het aan de andere kant wel raak. Lieke Vis deed wat niet veel speelsters lukt, namelijk Isa Pothof één-op-één verschalken.

Kruising
In het laatste kwartier waren er nog wat kleine kansjes, voornamelijk voor Telstar. De laatste kans van de wedstrijd was ook voor De Witte Leeuwinnen; Samya Hassani kon de bal breed leggen en Kyah Cody een niet te missen kans geven, maar ging voor eigen succes door zelf in de korte hoek te mikken en zou daarbij vol de kruising raken. Het laatste wapenfeit kwam van een speelster van Excelsior. Yentl van Goch kreeg de rode kaart van de scheidsrechter die verder weinig hoefde op te treden in deze over het algemeen sportieve wedstrijd.