Gelijkspel voor Excelsior Vrouwen in laatste test tegen Telstar

11 september 2022

Zes dagen voordat Excelsior Rotterdam Vrouwen de Azerion Vrouwen Eredivisie op Varkenoord (vrijdag 16 september, 19:30 uur) aftrapt tegen Feyenoord, speelden onze meiden nog een oefenwedstrijd bij Telstar Vrouwen. Het duel eindigde in 1-1.

Gelijkopgaand begin
In het BUKO Stadion waren de kansen het eerste half uur in evenwicht. Na anderhalve minuut had Stephanie Coelho Aurélio het eerste schotje van de wedstrijd maar Telstar keepster Kelly Steen hoefde zich niet overmatig in te spannen om deze bal te keren. Na vijf minuten had Femke Prins de eerste kans voor Telstar maar Isa Pothof hield haar doel schoon.

Overwicht Excelsior
Dat Excelsior het spel naar zich toe trok, werd duidelijk voor het doel van Telstar. Eerst kwam Aisse Gumbs een teen tekort om te scoren, even later schoot Iris van Bokhoven richting doel maar meer dan een hoekschop leverde dat niet op. In het tweede kwartier van de wedstrijd waren de doelkansen voor de thuisploeg. Zowel Marokkaans international Samya Hassani als Chelly Drost mikten net naast.

Kansen zat voor Excelsior
Het laatste deel van de eerste helft was duidelijk voor Excelsior. Naomi Piqué schoot de bal tegen Kelly Steen aan waardoor de bal voor het doel langs over de achterlijn ging, Aisse Gumbs kreeg de bal vlak voor dezelfde Steen waardoor ze geen hoek meer kon kiezen en tegen de keepster aan schoot en ook Lynn Groenewegen vond Steen op haar weg waarna ze de rebound over schoot.

Voorsprong Excelsior
Na rust was het na een schotje met weinig vaart van Lynn Groenewegen en pogingen van Dominique Bruinenberg en Femke Prins voor Telstar, raak voor de Vrouwen van Excelsior. Een hoekschop van Fleur Mol kwam via verschillende schijven bij dezelfde Mol voor haar voeten. Een schuiver in de verre hoek zorgde in de 59e minuut voor de 0-1, die werd opgedragen aan teamgenoot Yara Helderman die een hele lange revalidatie tegemoet gaat vanwege een zware enkelblessure.

Telstar op gelijke hoogte
Omdat Lynn Groenewegen geen strafschop kreeg nadat ze getorpedeerd leek te worden toen ze een voorzet van de gretig ingevallen Yentl van Goch wilde binnen werken, en omdat Roos Hop geen geluk had in de afronding van haar prima actie (ze ging op snelheid de zestien meter in maar via Kelly Steen ging de bal tegen de paal), bleef Telstar in leven. In de 68e minuut was het aan de andere kant wel raak. Lieke Vis deed wat niet veel speelsters lukt, namelijk Isa Pothof één-op-één verschalken.

Kruising
In het laatste kwartier waren er nog wat kleine kansjes, voornamelijk voor Telstar. De laatste kans van de wedstrijd was ook voor De Witte Leeuwinnen; Samya Hassani kon de bal breed leggen en Kyah Cody een niet te missen kans geven, maar ging voor eigen succes door zelf in de korte hoek te mikken en zou daarbij vol de kruising raken. Het laatste wapenfeit kwam van een speelster van Excelsior. Yentl van Goch kreeg de rode kaart van de scheidsrechter die verder weinig hoefde op te treden in deze over het algemeen sportieve wedstrijd.

Start competitie
Komende vrijdag start de Azerion Eredivisie voor Excelsior Vrouwen met een uitwedstrijd tegen Feyenoord, waarna ADO Den Haag een week later op bezoek komt in het Van Donge & De Roo Stadion. Tickets voor die thuiswedstrijd zijn nu al te koop via onze ticketshop.

Opstelling Excelsior Rotterdam Vrouwen:
Isa Pothof
Fleur Mol
Nikki Ridder
Rachel Kleine (69. Akke van den Born)
Lieke de With (55. Yentl van Goch)
Lieve van Vliet
Lynn Groenewegen (69. Dana Breewel)
Stephanie Coelho Aurélio
Naomi Piqué (55. Britt Udink)
Iris van Bokhoven (80. Rachelle Ardon)
Aisse Gumbs (55. Roos Hop)

Meer Nieuws

di 19 september 2023

Reis jij zaterdag mee naar ons uitduel tegen sc Heerenveen?

Aanstaande zaterdag 23 september 2023 spelen we vanaf 21:00 uur in het Abe Lenstra Stadion de…

Lees meer

ma 18 september 2023

Excelsior onder 14 wint met 5-2 van Alphense Boys

Een overzicht van gespeelde wedstrijden van onze jeugdteams in het afgelopen weekend: Excelsior onder 11 verliest…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

sc Heerenveen vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 23 september, 2023

21:00, Abe Lenstra Stadion

Tickets

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Aankomende wedstrijden

sc Heerenveen vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 23 september, 2023

21:00, Abe Lenstra Stadion

Tickets

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Aankomende wedstrijden

sc Heerenveen vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 23 september, 2023

21:00, Abe Lenstra Stadion

Tickets

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Aankomende wedstrijden

sc Heerenveen vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 23 september, 2023

21:00, Abe Lenstra Stadion

Tickets

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets