6.N.E.C.3047+15
7.FC Utrecht3045+2

15.Excelsior3126-20
Bekijk de hele ranglijst

Excelsior Rotterdam heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het bekertoernooi. In het eigen Van Donge & De Roo Stadion werd MVV Maastricht met 5-1 verslagen. Marinus Dijkhuizen gaf een aantal andere jongens de kans en die lieten een goede indruk achter.

Basisopstelling

Zo mocht doelman Norbert Alblas plaatsnemen onder de lat in plaats van Stijn van Gassel, speelde Maxime Awoudja in plaats van de geblesseerde Redouan El Yaakoubi en stonden ook Adrian Fein, Nathangelo Markelo en Lazaros Lamprou in de basisopstelling. Vooral die laatste liet een goede indruk achter in de dit bekerduel. Hij had een aantal prima acties en scoorde in de eerste helft tweemaal.

Voorsprong

Excelsior Rotterdam ging sterk van start in het bekerduel tegen de nummer vier van de Keuken Kampioen Divisie. Er kwam een aantal mogelijkheden, onder meer van Siebe Horemans en Lazaros Lamprou, maar het duurde tot de 22e minuut voordat de Kralingers op voorsprong kwamen. Dat gebeurde vanaf elf meter, nadat Marouan Azarkan was gevloerd in het strafschopgebied. Reda Kharchouch nam plaats achter de bal en schoot hem binnen.

Mogelijkheden

De sterk spelende Lamprou was na ruim een half uur dicht bij de 2-0, maar hij schoot de bal net naast het doel. Excelsior bleef mogelijkheden creΓ«ren, maar het duurde tot het slot van de eerste helft voordat de score kon worden uitgebreid. Na voorbereidend werk van Marouan Azarkan rondde Lamprou af en vier minuten later tekende hij ook voor de 3-0.

Eretreffer

Meteen na rust raakte Julian Baas uit een vrije trap de lat, maar kort erna besliste Marouan Azarkan het duel definitief door er 4-0 van te maken. Na een handsbal ging de bal drie minuten later opnieuw op de stip en schoot Reda Kharchouch zijn tweede van de avond binnen. MVV wist via Koen Kostons na 66 minuten spelen nog wel de eretreffer te maken, maar daar bleef het bij.

Zorgeloos

Zo beleefde Excelsior Rotterdam een zorgeloos bekeravondje, al was het kort voor tijd schrikken toen de ingevallen Nathan Tjoe-A-On hard in botsing kwam met een tegenstander. Met een flinke wond aan zijn gezicht moest hij de strijd staken. De schade leek na afloop mee te vallen en dat is fijn, want met de blessure van Redouan El Yaakoubi en de al langer ontbrekende Sven Nieuwpoort kan Marinus Dijkhuizen geen defensieve tegenslagen gebruiken. Zondag komt immers AZ naar Rotterdam en wacht de Kralingers ongetwijfeld een lastigere wedstrijd dan vanavond.