Oud-speler Hans Bassant overleden

2 december 2022

Ons bereikte het trieste bericht dat onze oud-speler Hans Bassant vannacht plotseling is overleden. Bassant speelde als aanvaller in negen seizoenen 271 wedstrijden voor Excelsior Rotterdam. Hij promoveerde in die periode (1966-1975) drie keer, waarvan één keer als kampioen van de eerste divisie.

Dat was in 1974 toen de Kralingers in het beslissende duel met 5-1 wonnen van Vitesse. Op Woudestein was Bassant in dat duel drie keer trefzeker, Frans van der Heide maakte de andere twee goals. Eerder was hij met Excelsior Rotterdam twee keer op rij gepromoveerd. In 1969 van de tweede naar de eerste divisie en in 1970 naar de eredivisie.

Bassant speelde eerder voor Neptunus en in 1971 korte tijd voor SVV, maar hij keerde al snel terug op Woudestein. In totaal maakte hij 64 doelpunten in het shirt van de Kralingers. In 1975 zette hij een punt achter zijn voetbalcarrière. De laatste tijd was Bassant weer elke woensdag op de velden van Woudestein te bewonderen tijdens Excelsior Walking Football. Hans Bassant werd 79 jaar oud.

Wij wensen de familie veel sterkte met dit verlies.

Foto: Nationaal Archief

Meer Nieuws

di 11 juni 2024

JINC dankzij DSW Zorgverzekeraar op het shirt van Excelsior

JINC is dankzij DSW Zorgverzekeraar de nieuwe shirtsponsor van Excelsior Rotterdam voor de komende twee jaar.…

Lees meer

za 8 juni 2024

Keeper Anouk van de Klooster sluit aan bij Excelsior Vrouwen

Anouk van de Klooster speelt komend seizoen voor Excelsior Vrouwen. De 23-jarige keeper komt over van…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij