6.N.E.C.3047+15
7.FC Utrecht3045+2

15.Excelsior3126-20
Bekijk de hele ranglijst

Excelsior Rotterdam was in de eerste helft gelijkwaardig aan FC Emmen en het eerste kwartier na rust leken de Kralingers toe te slaan in Stadion De Oude Meerdijk. Helaas kwam Excelsior niet tot scoren en had de thuisploeg uiteindelijk aan twee momenten voldoende om de volle buit alsnog in Drenthe te houden. Door de dramatische 2-0 nederlaag zakte Excelsior voor het eerst dit seizoen onder de beruchte streep.

Zespuntenwedtrijd

Net als wij kon FC Emmen de punten meer dan goed gebruiken en dus was het treffen in Stadion De Oude Meerdijk een zogenaamde zespuntenwedstrijd. Er zat spanning op en dat was te merken. Excelsior wachtte vooral op fouten in de opbouw van FC Emmen en de thuisploeg deed in de eerste helft te weinig met het vele balbezit (70 procent).

Gevaarlijk

Maar Excelsior was wel gevaarlijker dan FC Emmen. Zo was Couhaib Driouech na 9 minuten spelen dichtbij de openingstreffer. Hij werd weggestuurd na prima voorbereidend werk van Noah Naujoks en Nikolas Agrafiotis en leek op weg naar succes, maar helaas vond hij doelman Mickey van der Hart op zijn weg. Zo’n twintig minuten later kon Naujoks zelf uithalen, maar die bal ging over het Emmense doel.

Reddende engel

De wedstrijd sukkelde daarna een beetje voort tot beide ploegen in de slotfase van de eerste helft nog een grote mogelijkheid kregen. Eerst had Nikolas Agrafiotis de bal voor het intikken na goed voorbereidend werk van Lazaros Lamprou en Peer Koopmeiners, maar ook hij stuitte op Van der Hart. Kort erna was Siebe Horemans de reddende engel toen hij een inzet van Mike te Wierik van de lijn haalde.

Bovenliggend

Na de rust kwam Excelsior sterk uit de kleedkamer. FC Emmen werd teruggedrongen, waardoor die ploeg meer fouten ging maken. In de 51e minuut frommelde Nikolas Agrafiotis de bal bijna binnen, maar Van der Hart stond opnieuw in de weg. Excelsior was de bovenliggende partij, maar de Kralingers deden daar te weinig mee, waardoor het spannend bleef.

Beslist

Na ruim een uur spelen kantelde het duel ineens. Een onhandige overtreding van Couhaib Driouech halverwege de eigen helft leverde FC Emmen een vrije trap op. Mark Diemers legde die vervolgens feilloos op het hoofd van Ole Romeny en die zette FC Emmen op voorsprong. Kort erna was het duel beslist toen balverlies leidde tot een schot van Richairo Živković. Van Gassel voorkwam de 2-0, maar bij de tweede paal werd Romeny over het hoofd gezien en die verdubbelde de voorsprong alsnog.

Frustrerend

Excelsior was geslagen en daar kon onder meer de rentree van de ijverige Yassin Ayoub niets meer aan veranderen. De Kralingers verloren en zakten voor het eerst dit seizoen onder de zo gevreesde streep. ,,Frustrerend’’, stelde Marinus Dijkhuizen. ,,We waren zeker niet de mindere en in het begin van de tweede helft zelfs de betere ploeg. We verliezen dus onnodig en dat frustreert.’’ Volgende week wacht Excelsior het volgende cruciale duel. Dan komt SC Cambuur naar het Van Donge & De Roo Stadion.