Ongelukkige nederlaag Excelsior Vrouwen in Sittard

24 maart 2023

Na een aantal teleurstellende wedstrijden heeft Excelsior Rotterdam Vrouwen afgelopen vrijdag een prima wedstrijd afgeleverd tegen Fortuna Sittard. Desondanks bleven de drie punten in Limburg achter.

Over en weer
Het eerste kwartier golfde het spel over en weer in Limburg. In de tweede minuut wist Yentl van Goch een inzet goed te blokken waarmee ze een achterstand voorkwam. Aan de andere kant gaf Dana Breewel een geweldige steekpass op Lotje de Keijzer, die helaas niet op waarde werd geschat door De Keijzer. Tien minuten later was De Keijzer op weg naar de openingstreffer maar werd hierbij gehinderd. Dit leek een onreglementaire overtreding op een doorgebroken speler maar scheidsrechter Max Kok wuifde het weg. Aan de andere kant van het veld had Isa Pothof het druk met het voorkomen van een tegentreffer. Met onder andere een katachtige reactie op een bal richting bovenhoek hield Pothof haar doel schoon.

Fortuna Sittard pakt cadeautje uit
In de 19e minuut verdedigde Yentl van Goch uit, maar dit deed ze in de voeten van Amber van Heeswijk. Van Heeswijk, die deze week haar contract bij Fortuna Sittard verlengde, schoof de bal simpel in de rechterhoek waarbij Pothof deze keer geen antwoord had: 1-0.

Met gelijke stand de kleedkamers in
Na de openingstreffer werden de weersomstandigheden veel slechter en het aantal kansen veel minder. Tot Britt Udink in de 38e minuut het overzicht bewaarde. Vanaf rechts gaf ze een loepzuivere pass op Lotje de Keijzer. Koel maakte zij er 1-1 van. Dit was ook de ruststand.

Geweldige start tweede helft
Excelsior startte de tweede helft voortvarend. Circa vijf minuten na rust stuurde De Keijzer met een mooie pass Dana Breewel op pad. Breewel stuitte op keeper Diede Lemey. Een minuut later kwam De Keijzer zelf in scoringspositie maar de paal voorkwam haar tweede treffer.

Pothof ook in de tweede helft belangrijk
Fortuna Sittard, nummer drie in de Azerion Eredivisie Vrouwen, richtte zich op en creëerde een aantal grote kansen maar inzetten van Amber van Heeswijk, Maria Catharina Ólafsdottir Gros en Tessa Wullaert werden allemaal gepareerd door Isa Pothof. Ongeveer een kwartier voor tijd was het Lotje de Keijzer met alweer een geweldige steekpass. Nu werd de ingevallen Angela Versluis op avontuur gestuurd. Zij schoof de bal langs Diede Lemey, maar helaas ook aan de verkeerde kant van de paal in het zijnet van het doel.

Zure nederlaag
De wedstrijd in Limburg werd uiteindelijk toch gewonnen door de thuisploeg. Door doelpunten van Kristina Edman en fenomeen Tessa Wullaert greep Excelsior aan het kortste eind in een wedstrijd waarin de bezoekers wel heel veel creëerden en het publiek vermaakt werd. Door deze ongelukkige en zure nederlaag blijft Excelsior onderaan staan met 5 punten uit 17 wedstrijden.

Komende wedstrijden
Aanstaande zaterdag zal Excelsior wat vertrouwen willen tanken richting het einde van de competitie. Er wordt om 14.30 uur afgetrapt in Lekkerkerk omdat Excelsior uitgenodigd is om tijdens het jubileum van 50 jaar Vrouwenvoetbal bij VV Lekkerkerk tegen de Vrouwen 1 van de plaatselijke voetbalclub te spelen terwijl Excelsior Vrouwen in de competitie een vrije speeldag heeft. Daarna volgt de stadsderby tegen Feyenoord op zondag 23 april 2023 in Stadion Van Donge & De Roo. Tickets voor dat duel zijn hier verkrijgbaar.