Samen Business Doen: Axoft en Schaffenburg

30 maart 2023

De Excelsior Businessclub. Voor veel ondernemers dé ideale plek om te netwerken en zaken te doen. Binnen dit bruisende netwerk zijn er heel veel bedrijven die elkaar vinden en sterker worden door samen te werken. Op deze plek kijken wij met deze bedrijven naar hun samenwerking. Vandaag zoomen we in op de samenwerking tussen Schaffenburg Office Furniture en Axoft IT & Telecom.

25 jaar
Als iemand weet wat het businessnetwerk van Excelsior Rotterdam kan betekenen voor ondernemers, dan is het Wim Milder. Met verschillende bedrijven is hij inmiddels al zo’n 25 jaar als sponsor aan de club verbonden. De laatste jaren met Axoft, een full service dienstverlener op het gebied van IT en Telecom. ,,In die jaren heb ik via Excelsior natuurlijk heel veel mensen leren kennen. Zo heb ik ook Wouter Wijnbergen van Schaffenburg Office Furniture ontmoet.’’

Netwerken
,,Wij dachten als Schaffenburg tot een jaar of zeven geleden dat wij niet hoefden te netwerken’’, stelt Wouter Wijnbergen. ,,Wij zijn fabricerend groothandel in zakelijk meubilair en zitten dus niet rechtstreeks op de markt. Toen mijn zus en ik het bedrijf hadden overgenomen, ben ik toch gaan rondkijken. Het leek me goed om mensen te leren kennen. Netwerken, maar niet direct met de intentie om daar handel vandaan te halen. Mario de Koning heeft mij toen een keer meegenomen naar Excelsior en daar kwam ik in een ontzettend warm bad terecht.’’

Gunning
Wim Milder herkent dit uiteraard als geen ander: ,,De sfeer binnen de Excelsior Business Club is heel mooi, maar dat geldt voor de hele club. Excelsior is een sociale kring waarin je jezelf begeeft. Geen club waar je visitekaartjes ronddeelt, maar waar je mensen leert kennen en als je dan iets nodig hebt, ontstaat er gunning en doe je zaken met elkaar. Ook vind ik het belangrijk dat Excelsior zich met de foundation inzet voor het sociale karakter van Kralingen en de stad. Dat zorgt ervoor dat wij het fijn vinden om erbij te horen.’’

Thuis voelen
Milder en Wijnbergen leerden elkaar dus via Excelsior kennen en spraken een keer af in het oude kantoor, dat Axoft huurde aan Rivium Boulevard. Toen dat pand een nieuwe eigenaar kreeg en de bestemming veranderde naar hotel, verhuisde Axoft naar de Admiraliteitskade in hartje Kralingen en nam Milder opnieuw contact met hem op. ,,We werkten samen met interieurarchitect Wendy Verhaegh, die vijf jaar voor het tv-programma VT-wonen werkte. Met elkaar kwamen we uit op ’hotel chic’ als stijl. We wilden het anders en warmer dan veel andere kantoren, zodat onze mensen zich hier echt thuis voelen. Voor de inrichting van de werkplekken heb ik vervolgens met Wouter gesproken.’’

Bureaus en stoelen
Wijnbergen: ,,We hebben met elkaar gesproken en begin oktober nam Axoft het besluit: we gaan het doen. Omdat ze op 17 oktober al overgingen naar het nieuwe pand, moesten we snel handelen. Daar komt onze kracht naar voren. Wij zijn voorraadhouder en kunnen dus snel leveren. Voor Axoft hebben we zowel de bureaus als stoelen geleverd. De bureaus zijn in hoogte verstelbaar, zodat mensen ook staand kunnen werken. Dat was ook een van de eisen. Het leuke is dat alles in samenspraak is gegaan met de interieurarchitect, we hebben dit dus echt samen gedaan.’’
Milder: ,,We zijn op 17 oktober verhuisd en die week ervoor zijn de bureaus neergezet. Inmiddels is het kantoor helemaal geworden zoals we het hadden bedacht.’’
Wijnbergen: ,,Ik heb er natuurlijk op toegezien dat er niks verkeerd ging, anders had ik me hier niet meer durven te vertonen, haha.’’

Excelsiornetwerk
,,Axoft heeft er in de loop der jaren via het Excelsiornetwerk heel wat klanten bij gekregen en wij zijn zelf ook klant bij veel bedrijven uit de Businessclub’’, vertelt Milder. ,,Het gaat om relaties opbouwen en op het moment dat je iets nodig hebt, denkt: ik ga die en die bellen.’’
Wijnbergen: ,,Het iets voor elkaar willen betekenen en de gezelligheid, die factoren spreken mij ontzettend aan. Ik heb ook weer voor drie jaar bijgetekend, los van of we nou wel of geen Eredivisie spelen. Ik vind het gewoon mooi om hier onderdeel van te zijn. Uiteraard staan wij er allebei voor open om de andere sponsors op ons vakgebied bij te staan.’’
Milder: ,,Wat ik trouwens ook leuk vind is dat de sponsorgroep zich in de afgelopen 25 jaar enorm heeft ontwikkeld. In het begin vonden sponsors het voetbal minder belangrijk, maar nu zie je dat ook veel zakelijke bezoekers echt ziek zijn van een nederlaag. Die mensen zijn allemaal ook echt supporter geworden en dat vind ik heel mooi om te zien.’’

Meer Business nieuws

vr 9 februari 2024

Wedstrijdsponsor #EXCTWE: Carpaal Tunnel Centrum Zuid-Holland

Ook Carpaal Tunnel Centrum Zuid-Holland is zaterdag wedstrijdsponsor van onze thuiswedstrijd tegen FC Twente. Dit is…

Lees meer

do 8 februari 2024

Wedstrijdsponsor #EXCTWE: Deuren Service Nederland

Deuren Service Nederland is zaterdag wedstrijdsponsor van onze thuiswedstrijd tegen FC Twente (aftrap 18:45 uur). Eerder…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets