Excelsior maakt gebruik van EARTH Water

11 april 2023

Excelsior Rotterdam maakt sinds dit seizoen gebruik van EARTH Water. EARTH Water doneert 100 procent van de winst aan waterprojecten in gebieden waar dit het hardst nodig is.

,,We zijn in 2007 begonnen en sindsdien flink gegroeid’’, vertelt Patrick de Nekker, samen met Henk Witteveen oprichter van EARTH Water. ,,Ons uitgangspunt is dat wij water verkopen om waterprojecten mogelijk te maken. Met elk product van ons zorg je ervoor dat wij kunnen investeren in waterprojecten. In totaal hebben we tot op heden 1,7 miljoen euro aan waterprojecten gedoneerd. Ons motto is niet voor niets: You’ll never drink alone.’’ Als je EARTH drinkt, drinkt er eigenlijk iemand met je mee.

,,Voor ons is dit een belangrijke reden om in zee te gaan met EARTH Water’’, vult Sander Fischer van Excelsior Rotterdam aan. ,,Als club willen wij onze footprint hebben in de maatschappij. Dat doen wij met onze eigen maatschappelijke programma’s in Rotterdam, maar ook op andere manieren willen wij ons steentje bijdragen. Door gebruik te maken van EARTH Water vragen wij aandacht voor schoon drinkwater op plekken in de wereld waar dat hard nodig is.’’

,,Dagelijks sterven 6.000 mensen, voornamelijk kinderen, door een gebrek aan schoon drinkwater’’, weet Patrick de Nekker. ,,Wij willen daar iets aan doen en iedereen kan ons helpen door onze producten te kopen. Naast EARTH Water hebben we ook EARTH Coffee en EARTH Tea. Wij dragen 100 procent van de nettowinst die we realiseren af. Dat wordt geïnvesteerd in duurzame watersystemen in bijvoorbeeld Kameroen en China. Als voorbeeld: in China hebben we bij 52 weeshuizen een watersysteem weten te realiseren. Wij doen dit samen met de bevolking daar. Wij investeren, maar de mensen moeten het zelf dragen en uitvoeren.’’

EARTH Water werkt samen met horeca-locaties als Sergio Herman, Hotel NHOW en The Boathouse van Excelsior-sponsor Hendrik van Wijck, maar ook bijvoorbeeld met de Ziggo Dome. ,,Excelsior Rotterdam is de enige voetbalclub waarmee wij een samenwerking hebben’’, vertelt De Nekker. ,,Ik woon hier om de hoek en kwam in contract met Daan Bovenberg. Ik denk dat Excelsior en EARTH Water bij elkaar passen omdat we allebei graag impact willen maken. Excelsior biedt mensen bijvoorbeeld kansen om zich te ontwikkelen en dat vinden wij heel belangrijk.’’

Het zuivere en mineraalrijke EARTH Water wordt gebotteld in kleinschalige waterbronnen. Door de verschillende verpakkingen is het geschikt voor ieder moment en gelegenheid. ,,Om de impact op het milieu beperkt te houden maken wij gebruik van kartonnen verpakkingen, waarvoor minder fossiele grondstoffen worden gebruikt en die volledig recyclebaar zijn.’’ Sander Fischer: ,,Ook als club besteden wij steeds meer aandacht aan duurzaamheid en dit partnership met EARTH Water sluit daar naadloos op aan.’’

Meer Business nieuws

wo 20 september 2023

Welkom bij Excelsior Rotterdam: Westborg

Ook in dit seizoen mogen wij weer verschillende nieuwe bedrijven verwelkomen binnen onze Businessclub. Op deze…

Lees meer

za 16 september 2023

Wedstrijdsponsor #EXCALM: BeGlobal Product Media

BeGlobal Product Media is morgen wedstrijdsponsor van onze belangrijke thuiswedstrijd tegen Almere City FC. Dit full…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

sc Heerenveen vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 23 september, 2023

21:00, Abe Lenstra Stadion

Tickets

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Aankomende wedstrijden

sc Heerenveen vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 23 september, 2023

21:00, Abe Lenstra Stadion

Tickets

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Aankomende wedstrijden

sc Heerenveen vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 23 september, 2023

21:00, Abe Lenstra Stadion

Tickets

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Aankomende wedstrijden

sc Heerenveen vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 23 september, 2023

21:00, Abe Lenstra Stadion

Tickets

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets