Update: Belangrijke informatie voor de stadsderby van zondag

5 mei 2023

Aanstaande zondag staat de stadsderby tussen Excelsior Rotterdam en Feyenoord op het programma. De aftrap in ons Van Donge & De Roo Stadion is om 14:30 uur. Omdat het voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd is en het stadion volledig is uitverkocht, geldt voor deze middag een aantal maatregelen en aandachtspunten. Met elkaar gaan we er een prachtig voetbalfeest van maken!

Aangescherpte maatregelen
Omdat het duel tussen Excelsior en Feyenoord mogelijk de kampioenswedstrijd van Feyenoord zal zijn, zijn er in en rond het stadion aangescherpte veiligheidsmaatregelen genomen. Zo wordt er een ring van containers rond ons stadion gezet. Alleen op vertoon van jouw ticket + ID-bewijs kun je binnen deze omheining komen. Let op dat het parkeerterrein voor ons stadion gesloten blijft. Hetzelfde geldt voor de fietsenstalling.

Stadion om 12:30 uur open
Het stadion gaat deze keer al om 12:30 uur open. Vanaf dat moment kun je terecht op het Fanplein voor hapjes, drankjes, merchandise en een gezellige wedstrijdvoorbereiding met medesupporters. Ook het stadion is dan geopend, zodat je ook alvast een plekje op de tribune kunt zoeken. Vanwege de strenge kaartcontrole en fouillering verwachten we grote drukte aan de poort, dus we verzoeken iedereen om op tijd naar het stadion te komen.

Tickets + ID-controle
Alle tickets staan op naam en worden bij de poort gecontroleerd, net als het ID-bewijs van de bezoekers. Geen ID-bewijs betekent ook geen toegang en er wordt dan ook geen restitutie verleend van de kosten van het ticket!

Fouillering
Alle bezoekers van het Van Donge & De Roo Stadion zullen worden gefouilleerd. Het is onder meer verboden om vuurwerk (met daarbij ook fakkels of rookpotten) mee naar binnen te nemen. Indien bij de fouillering vuurwerk wordt aangetroffen, zal de betreffende persoon geen toegang worden verleend tot het stadion en wordt geen restitutie verleend van de kosten van het ticket!

Gooi geen voorwerpen op het veld
De KNVB hanteert nieuwe regels om wedstrijden goed te laten verlopen. Als er voorwerpen op het veld worden gegooid, zoals bijvoorbeeld bekers met bier, dan wordt de wedstrijd tijdelijk gestaakt. Gebeurt dat vervolgens nog een keer, dan wordt het duel definitief gestaakt. Als een speler of (assistent)-scheidsrechter vanuit het publiek met een voorwerp wordt geraakt, dan wordt de wedstrijd meteen definitief gestaakt. Wij reken op het gezonde verstand van iedereen dat het zo ver niet zal komen!

Verantwoording
Veel seizoenkaarthouders nemen gasten mee, hebben kaarten doorgegeven of zijn een lucratieve handel via Marktplaats begonnen. Let er wel op dat je verantwoordelijk bent voor je eigen kaarten, ook als je zelf niet komt. Als jouw gasten zich misdragen, heeft dit ook consequenties voor jou!

Wij gaan ervan uit dat alle bezoekers er zondag net als wij een feestje van willen maken. Wij zijn trots op de gemoedelijkheid en gezellige sfeer die altijd heerst in ons stadion, en zullen dit strak bewaken.

Wij zijn ons ervan bewust dat er veel bezoekers zullen zijn die Feyenoord-supporter zijn. Zij zijn te gast in ons huis en wij rekenen er dan ook op dat iedereen zich zo zal gedragen. We dragen hierin een gezamenlijke verantwoordelijkheid! Dus op naar een mooie Rotterdamse voetbalmiddag!

Meer Nieuws

zo 1 oktober 2023

Excelsior pakt winst tegen Sparta in absolute slotfase!

In de dying seconds van de stadsderby tegen Sparta was het Troy Parrett die het uitverkochte…

Lees meer

vr 29 september 2023

Julian Baas over de stadsderby van zondag tegen Sparta

Zondag staat de stadsderby tussen Excelsior Rotterdam en Sparta op het programma. De aftrap in het…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Volendam vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 29 oktober, 2023

14:30, Kras Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Volendam vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 29 oktober, 2023

14:30, Kras Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Volendam vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 29 oktober, 2023

14:30, Kras Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Volendam vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 29 oktober, 2023

14:30, Kras Stadion

Tickets