Excelsior Podcast: het verhaal van deadline day

8 februari 2024

De transferperiode eindigde een week geleden. In een nieuwe aflevering van de Excelsior Podcast geven technisch manager Niels van Duinen en algemeen directeur Daan Bovenberg een intiem inkijkje in de gebeurtenissen en uitleg over het niet doorgaan van de transfer van Couhaib Driouech.

Telefoontje van PSV
Zaterdagavond kwam het eerste telefoontje van PSV. Zondagochtend volgde het eerste bod. Van Duinen: ,,Je weet dat als het over een club als PSV gaat, je niet kunt zeggen: we gaan niet in gesprek. Dat is zou niet fair zijn tegenover Cou.’’

Steeds lastiger
Terwijl de onderhandelingen begonnen, bleek al snel dat het een lastige puzzel zou worden. PSV was serieus, zo benadrukt Van Duinen. Excelsior ging tegelijkertijd op zoek naar een eventuele vervanger. Van Duinen: ,,Uiteraard heb je lijstjes klaarliggen en ben je altijd met verschillende jongens in gesprek. Maar op een bepaald moment moeten ook die jongens knopen doorhakken en hun clubs maken dezelfde afweging als wij. Als je in deze fase een belangrijke speler laat gaan, willen ze daar de hoofdprijs voor hebben. Dus dat lijstje wordt dan steeds korter..’’

Diepe bewondering
Uiteindelijk moest Excelsior donderdagavond rond negen uur besluiten dat de transfer niet kon doorgaan. Ondanks de teleurstelling stond Couhaib Driouech een dag later gewoon met Excelsior aan de aftrap voor het uitduel tegen Almere City en daar heeft algemeen directeur Daan Bovenberg veel respect voor: ,,Als je ziet hoe Couhaib en zijn entourage zijn omgegaan met het niet doorgaan van de transfer, dan heb ik daar diepe bewondering voor. Dat hij meteen op donderdagavond met Marinus belde en zei: ik wil morgen spelen, dat is bewonderenswaardig. Dat komt mede door de relatie die hij met Marinus en Niels heeft en dat vind ik supermooi.’’

Beluister het gehele verhaal over wat zich tijdens de transferdeadline dag heeft afgespeeld én dat over het binnenhalen van Kenzo Goudmijn en Lance Duijvestijn hieronder in een nieuwe aflevering van de Excelsior Podcast of via Spotify of Apple Podcast.

Meer Nieuws

do 22 februari 2024

Een elftal feiten: Excelsior Rotterdam - Vitesse

Een heel belangrijke wedstrijd aanstaande zondag in ons Van Donge & De Roo Stadion. Vitesse, de…

Lees meer

wo 21 februari 2024

Ruben den Uil te gast in nieuwe Excelsior Podcast

In de Excelsior Podcast ontvangen Daan Bovenberg en Frank Vijg elke twee weken een gast. Iemand…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets