Excelsior onder 14 wint met 5-2 van ADO Den Haag

25 maart 2024

Een overzicht van de gespeelde wedstrijden van onze jeugdteams in het afgelopen weekend.

Excelsior Onder 11 verliest met 6-2 van PSV
Excelsior onder 11 speelde een leuke wedstrijd tegen PSV onder 11. Het was een wedstrijd waarin Excelsior zichzelf vergat te belonen, vooral in de laatste fase. In het laatste blok kregen de Kralingers veel doelpunten tegen. De eindstand was 6-2 voor PSV en daardoor keerde Excelsior zonder punten terug naar Kralingen.

Excelsior onder 12 wint met 5-2 van sc Heerenveen
Voor Excelsior onder 12 stond sc Heerenveen op het programma. Ze speelden 3 blokken tegen elkaar van 25 minuten. In het eerste blok speelde Excelsior vooral op de helft van Heerenveen. Nadat de Friezen terug in de wedstrijd kwamen, viel vrijwel direct een doelpunt in het voordeel van de Kralingers. Als gevolg daarvan stortte Heerenveen in, waardoor Excelsior de regie weer kon oppakken. Een prima zaterdag met een 5-2 overwinning voor Excelsior.

Excelsior onder 13 wint met 2-0 van Spijkenisse
Excelsior onder 13 had een lastige eerste helft tegen Spijkenisse. De tegenstander speelde compact en hierdoor ging Excelsior met 0-0 de rust in. In de tweede helft gaf Spijkenisse meer druk naar voren, waardoor er ruimtes ontstonden. Excelsior kwam op een terechte 1-0 voorsprong. In de slotfase van de wedstrijd werd het 2-0 en dat was ook de einduitslag.

Excelsior onder 14 speelde dit weekend tegen ADO Den Haag. Naarmate de wedstrijd vorderde, had Excelsior de wedstrijd onder controle. Na een 3-0 voorsprong, was het halverwege 3-1. De tweede helft begon goed voor Excelsior. Via een goede opbouw werd het 4-1. Na enkele wijzigingen kwamen beide ploegen nog een keer tot scoren, waardoor het duel eindigde in een 5-2 overwinning.

Excelsior onder 15 wint met 3-1 van Vitesse
Excelsior onder 15 moest het dit weekend opnemen tegen Vitesse. In de eerste helft wist Excelsior veel kansen te creëren, maar niet te scoren, waardoor de ruststand 0-0 was. In de tweede helft slaagde Excelsior er wel in om het doel te vinden, maar bleef het lang 1-0. De 2-0 die uiteindelijk viel voelde daarom als een bevrijding. Tien minuten later kregen de Kralingers een tegendoelpunt, maar uiteindelijk werd het nog 3-1.

Excelsior onder 16 wint met 1-0 van Alexandria’66
Excelsior onder 16 speelde een matige eerste helft tegen Alexandria’66. Er werden veel kansen gecreëerd, maar die werden niet benut. In de tweede helft ging Excelsior in een hoger tempo spelen, agressiever drukzetten en er werden betere keuzes gemaakt aan de bal. Ondanks de matige weerstand van de tegenstander liep Excelsior niet uit naar 4-0 of 5-0, maar bleef het bij 1-0. De 3 punten zijn in elk geval binnen.

Excelsior onder 18 speelt met 2-2 gelijk tegen FC Twente
Excelsior onder 18 speelde dit weekend tegen FC Twente. De tegenstander was voetballend erg sterk, maar door de verschillende wapens van Excelsior (discipline, organisatie, laag verdedigen en snelheid voorin) wisten de Kralingers een punt uit het vuur te slepen.

Excelsior onder 21 speelt met 2-2 gelijk tegen FC Eindhoven
Excelsior onder 21 heeft in de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven dure punten laten liggen. In het Van Donge & De Roo Stadion werd met 2-2 gelijkgespeeld. Even later werd bekend dat koploper AFC thuis onderuit was gegaan tegen FC Emmen (1-3). Met nog zes duels te gaan, neemt de spanning in de derde divisie door dit alles behoorlijk toe voor Excelsior onder 21.