Excelsior Vrouwen bereikt halve finale TOTO KNVB bekertoernooi

17 maart 2024

Excelsior Vrouwen heeft zondagmiddag revanche genomen op SC Heerenveen. Nadat er vorige week op Sportpark Skoatterwâld verloren werd met 1-0 in de Eredivisie, trok Excelsior vandaag met 2-0 aan het langste eind. Hierdoor bereikte Excelsior Vrouwen de laatste vier van het toernooi om de TOTO KNVB Beker.

Weinig vermakelijk
Richard Mank besloot Excelsior in een andere samenstelling te laten spelen om de tegenstander uit Friesland op een andere manier te bestrijden dan vorige week. De bezoekers kregen niet veel te zien in de eerste helft, maar door de aanpassingen van trainer Mank gaf Excelsior helemaal niets weg. De pass van Bonny Lammers op Sabrine Ellouzi in de 24e minuut was prachtig en verdiende een beter lot dan de binnenkant van de paal. Circa tien minuten voor rust redde Jasmijn Resink op een schot van Katelyn Hendriks. Voor het doel van Isa Pothof was alleen een kopbal van Lynn Groenewegen te zien, die langs haar eigen doelvrouw naast ging vanuit een vrije trap van SC Heerenveen.

Razendsnelle voorsprong
Terwijl veel supporters hun plekje nog aan het opzoeken waren voor de tweede helft en het scherm in het stadion nog op 45.00 gespeelde minuten stond, moest Jasmijn Resink al vissen. Na een prima combinatie van Excelsior meteen na de aftrap schoof Katelyn Hendriks de bal in het doel. Terwijl Lyanne Iedema en Iris Teijema in de 60e en 62e minuut met schoten die kracht misten probeerden de gelijkmaker te maken, was het Hendriks die de voorsprong van Excelsior verdubbelde. Met een slalom speelde ze zichzelf vrij voor het doel en maakte beheerst haar tweede doelpunt. De voorsprong van Excelsior kwam hiermee op 2-0.

Redding Isa Pothof
In de tachtigste minuut probeerde de ingevallen Anna Nassette de achterstand te verkleinen met een hard schot van afstand. Isa Pothof onderscheidde zich door de bal net onder de lat te parreren en over te tikken. In de tweede minuut van de blessuretijd kreeg Dana Breewel nog een reuzenkans om 3-0 te maken, maar van dichtbij schoot ze tegen de buitenkant van de paal.

Katelyn Hendriks
Na de wedstrijd mocht matchwinner Katelyn Hendriks de loting verrichten voor de halve finales van de KNVB Beker. Nadat ze Ajax aan Feyenoord koppelde, pakte ze onder luid gejuich Excelsior uit de glazen schaal. Dit betekent dat Excelsior thuis speelt tegen Fortuna Sittard om uit te maken wie de bekerfinale mag gaan spelen.

Vrouwenvoetbal WKND
Komend weekend is het een vrije speeldag in de Eredivisie bij de mannen. Een mooi moment voor het Vrouwenvoetbal WKND. Hierbij wordt een poging gedaan om het toeschouwers record in de Vrouwen Eredivisie neer te zetten. Excelsior speelt zondag 24 maart 2024 thuis tegen FC Utrecht. De wedstrijd start om 16.45 uur en het Fanplein is geopend vanaf 15.15 uur. Tickets via onderstaande button: