Nederlaag voor Excelsior Vrouwen tegen FC Utrecht

25 maart 2024

Excelsior Vrouwen heeft zondagmiddag in het Vrouwenvoetbal WKND verloren van FC Utrecht Vrouwen. In een met ruim 2000 toeschouwers gevuld Van Donge & De Roo Stadion werd het 1-4.

FC Utrecht heel effectief
Beide ploegen waren gelijkwaardig aan elkaar in het begin van de wedstrijd. FC Utrecht, met oud Excelsior-speelster Naomi Piqué in de basis en met Lotje de Keijzer geblesseerd op de tribune, kwam in het eerste half uur twee keer voor het doel en dat was voldoende om op 0-2 te komen. In de 24e minuut gaf Eshly Bakker voor en kon Sam de Jong simpel intikken door voor Kimberley Smit te blijven. Vijf minuten later ging Eshly Bakker gewillig naar de grond na licht geraakt te zijn door Lieve van Vliet. Bakker zelf schoot de strafschop tegen de touwen.

Aansluitingstreffer
Nadat FC Utrecht, door een lobje van Sam de Jong op het dak van het doel en een kopbal van Amber Visscher net naast, verzuimde om haar voorsprong te vergroten, was het Sabrine Ellouzi die vlak voor rust met een schuiver 1-2 maakte. Keeper Febe Copier zag er hierbij niet goed uit.

Wedstrijd op slot
Nadat de jarige Katelyn Hendriks de bal niet over Febe Copier heen kreeg na een goede pass van Lynn Groenewegen en de ingevallen Fleur Mol geen geluk had met een schot van randje zestienmeter gebied, gooide FC Utrecht de wedstrijd op slot. In de 68e minuut profiteerde Nurija van Schoonhoven dat de sliding van Rachel Kleine naast in plaats van op de bal was waardoor ze kon doorlopen richting doel en 1-3 kon maken. Twee minuten later stond de 1-4 op het scorebord toen Tami Groenendijk een foutieve pass van Lynn Groenewegen onderschepte. Verder dan een vrije trap net over van Yara Helderman kwam Excelsior niet.

Door deze nederlaag blijft Excelsior voorlaatste met elf punten uit achttien wedstrijden. Volgende week speelt Excelsior uit bij de nummer zeven van de Azerion Vrouwen Eredivisie, PEC Zwolle.