Excelsior verliest van Go Ahead Eagles in de voorbereiding

19 juli 2014

Het is de Kralingers wederom niet gelukt om te winnen van Go Ahead Eagles tijdens de voorbereiding. Het duel dat werd gespeeld op Sportcomplex de Woldermarck eindigde in 1-0 voor de ploeg uit Deventer.

In de eerste helft waren de betere kansen voor Excelsior. Botaka creëerde in de 19e minuut de eerste kans voor de Kralingers, maar zijn voorzet werd door Hutten niet tot goal gepromoveerd. Daarna volgde er een kans uit een corner die werd overgekopt, ditmaal door Botaka zelf. De grootste kans in de eerste helft was in de laatste minuten voor Hutten, maar hij faalde oog in oog met doelman Cummins.

Excelsior zette het goede spel van de eerste helft voort in het tweede bedrijf. Met als grootste kans een mooie Excelsior aanval die in de voeten van De Reuver belandde. Hij wist de aanval echter niet met een doelpunt te bekronen. Alex Schalk bepaalde daarna de eindstand en zette Go Ahead Eagles in de 77e minuut op een 1-0 voorsprong. Excelsior wist na dit tegendoelpunt niet meer gevaarlijk te worden.

Opstelling Excelsior eerste helft: Van der Helm; Karami, Fischer, Mattheij, Brito; Stans, Auassar, Vermeulen; Botaka, Hutten, Mieghem.

Opstelling Excelsior tweede helft: Damen; Bovenberg, Fischer (70. Smith), Van Diermen, Brito (70. Stolte); Stans, Mattheij, Botaka; Hutten (62. Maletic), Van Weert, Van Mieghem (70. De Reuver).