Excelsior niet tevreden met 1-1 tegen Dordrecht

20 september 2014

Met een zuur gevoel stond Marinus Dijkhuizen na afloop van de regioderby tegen FC Dordrecht de pers te woord. Excelsior gaf een 1-0 voorsprong weg, het werd 1-1, en zag in de slotfase Luigi Bruins een rode kaart krijgen na een duel met Marvin Peersman.

De ‘dader’ zelf voelde zich in de maling genomen door de speler van FC Dordrecht, maar Dijkhuizen was duidelijk in zijn oordeel over de rode kaart van Luigi Bruins: ,,Hij reageert gewoon dom, dat mag zo’n ervaren speler niet gebeuren. Daar ben ik pissig om en even daarvoor laat hij ook zijn man lopen bij de corner.’’
Uit dat moment maakte Robin Gosens de gelijkmaker, die overigens verdiend was. Excelsior begon goed aan de streeksderby in het uitverkochte Stadion Woudestein. Met name aanvaller Tom van Weert was een aantal keer dreigend. Zo schoot hij na dertien minuten spelen op de paal. Ook Karami was een keer dreigend, maar het lukte Excelsior niet om het overwicht in klinkende munt om te zetten.
Gaandeweg de eerste helft zakte het overwicht weg en kwam ook FC Dordrecht wat vaker voor de debuterende Gino Coutinho, die overigens geen moment in de problemen kwam. Opvallend moment voor rust was de entree van Ryan Koolwijk bij FC Dordrecht, dat tevens Giovanni Korte geblesseerd zag uitvallen.
Dertien minuten na rust was het eindelijk raak voor Excelsior. Adil Aussar krulde de bal van de rechter zijkant van het strafschopgebied langs doelman Filip Kurto het doel in, 1-0. Deze prachtige openingstreffer deed de wedstrijd meteen kantelen, want nu gingen ook de gasten meer en meer op zoek naar een treffer.
Twintig minuten voor tijd was Lieder dichtbij, maar Countinho wist goed te onderscheppen. Ook Overeem kreeg de bal er niet in en een vrije trap van Ryan Koolwijk werd door Coutinho goed behandeld. Met Luigi Bruins en Ninos Gouriye in plaats van Jeff Stans en Tom van Weert ging Excelsior het laatste deel van de wedstrijd in.
Vijf minuten voor tijd kregen de Dordtenaren loon naar werken. Na de 1-0 van Excelsior gingen zij ‘powerplay’ spelen en dat betaalde zich uiteindelijk uit. Gosens kopte de gelijkmaker binnen. Daarna drukte FC Dordrecht overigens niet door, zij koesterden het punt, zo gaf Ernie Brandts toe.
,,Dordrecht was tevreden met 1-1, maar wij duidelijk niet’’, herhaalde Dijkhuizen tijdens de persconferentie. ,,Na de 1-0 gingen wij te veel naar achteren lopen. Coutinho verrichtte een aantal prima reddingen, maar helaas scoorden ze dus alsnog de gelijkmaker. Daardoor zit ik hier met een zuur gevoel.