Excelsior A1 wint met 2-1 van Zeeburgia

19 januari 2015

Excelsior A1 is de voorjaarscompetitie begonnen met een 2-1 zege op Zeeburgia A1. De mannen van René van Eck hadden in de eerste helft geen kind aan de Amsterdammers, die weliswaar veel in balbezit waren maar daar totaal niets mee deden. Excelsior A1 speelde bij vlagen prima en werd met name over de beide vleugels via Rodney Klooster en Dilivio Hoffman keer op keer gevaarlijk. Klooster had in de uiteindelijke 2-0 ruststand een belangrijk aandeel. Na 16 minuten werd hij op snelheid in het strafschopgebied onderuit gehaald en kon Stefan Dams vanaf elf meter de 1-0 binnen schieten. Acht minuten voor rust was Klooster wederom iedereen te snel af en legde hij prima de bal in de voeten van Ayoub Boukhari die keurig afrondde.
Na rust kwam Zeeburgia A1 al redelijk snel op 2-1 toen de thuisclub niet stond op te letten bij een vrije trap. Omdat beide ploegen daarna nauwelijks gevaarlijk werden voor beide goals leek de eerste zege een feit te worden, ook al omdat Excelsior A1 als team rustig en goed bleef spelen en nauwelijks iets te vrezen had. Tot aan de 80e minuut echter. Toen namen de Amsterdammers binnen enkele minuten het doel van Kenzo Abel op keiharde wijze onder vuur. Compleet vrij voor Abel plaatste één van de aanvallers de bal langs de voor Excelsior A1 juiste kant van de paal, redde Abel katachtig op een van richting veranderde bal, eindigde een loeihard schot bovenop de lat en moest de doelman binnen één minuut tot twee keer toe redding brengen. De voorsprong werd ondanks het zware slotoffensief niet meer uit handen gegeven.

Resultaten selectieteams zaterdag 17 januari 2015:

– Excelsior A1 – Zeeburgia A1 2-1
– Excelsior B1 – PEC Zwolle B1 2-0
– Excelsior C2 – PSV C2 1-1
– SC Excelsior 1 – Rhoon 1 1-2

Excelsior B2 (aangevuld met enkele C-junioren) verloor in het stadion een oefenduel tegen Spirit A1 met 2-6.De competitiewedstrijd van Excelsior C1 bij Fortuna Sittard C1 en het oefenduel van Excelsior D2 bij Smitshoek D1 werden afgelast.

Tekst: Romano van der Steen