Excelsior speelt met 1-1 gelijk tegen Zulte Waregem

10 januari 2015

Excelsior heeft tijdens het trainingskamp in Zuid-Spanje met 1-1 gelijkgespeeld tegen het Belgische Zulte Waregem. De enige Kralingse treffer werd in de eerste helft gemaakt door Daan Bovenberg.

De wedstrijd werd gespeeld in het Marbella Football Center. In de beginfase waren er weinig kansen, de eerste was na een klein kwartier voor Excelsior. Sander Fischer kopte in uit een corner van Luigi Bruins, maar de doelman van Zulte Waregem voorkwam een treffer.
Na 23 minuten was het alsnog raak. Een vrije trap van Jeff Stans werd door Daan Bovenberg verzilverd. Kort daarna hadden de Belgen een penalty moeten krijgen, maar de scheidsrechter vond als enige dat dit niet zo was. Zulte Waregem werd gaandeweg de eerste helft sterker, maar halverwege was het nog steeds 1-0 voor Excelsior.
Na rust verscheen de Belgische ploeg met elf verse krachten aan de aftrap, terwijl Marinus Dijkhuizen na een kwartier spelen vier wissels toepaste. Daarna volgden nog vier wissels aan de kant van Excelsior. Een kwartier voor tijd kwam Zulte Waregem alsnog op gelijke hoogte. Daan Blij leed balverlies en dit werd afgestraft door Kylian Hazard, die voor de 1-1 eindstand zorgde.