Excelsior verliest met 1-0 van Den Bosch

25 juli 2015

Excelsior heeft het oefenduel tegen FC Den Bosch verloren. De club uit de Jupiler League was met 1-0 te sterk voor de Kralingers. De enige treffer in De Vliert viel tien minuten na rust en werd gemaakt door Furhgill Zeldenrust.
In de eerste helft waren er weinig hoogtepunten. Halverwege de wedstrijd stond het daarom nog 0-0. Na rust kwam Excelsior beter uit de kleedkamer, maar tien minuten in de tweede helft was het desondanks raak voor de thuisploeg. Furhgill Zeldenrust werd diep gestuurd en stifte de bal in het doel.
Meteen na het doelpunt kreeg Adil Auassar namens Excelsior een kans op de gelijkmaker, maar de bal ging naast het doel. Daarna was er een kans voor invaller Brandley Kuwas, maar doelman Kees Heemskerk won het één tegen één duel voor het Bossche doel. In het slotstuk van de wedstrijd lukte het Excelsior niet meer om de achterstand ongedaan te maken, waardoor het bij 1-0 bleef voor de ploeg van trainer René van Eck.
Trainer Fons Groenendijk baalde van de nederlaag: ,,Als ik zie hoe wij de eerste helft spelen, daar kan ik niet zo goed tegen. Ik vind dat wij strijd moeten leveren en dat je dan pas over andere dingen gaat praten en dat heb ik de eerste helft niet gezien. Het is wel een moment waarop dit nog kan, dat kunnen wij als trainers dan gebruiken. In de tweede helft hebben we nog genoegen kansen gecreëerd, maar we moesten al van te ver komen.’’