Excelsior strijdt, maar verliest van Vitesse

31 oktober 2015

Excelsior heeft de thuiswedstrijd tegen Vitesse met 0-3 verloren. Na een benutte penalty in de eerste helft liepen de Arnhemmers kort na rust uit naar 0-3. Excelsior probeerde daarna nog wel aansluiting te vinden, maar er werd in het restant van het duel niet meer gescoord.
Ondanks de bekerzeperd tegen Excelsior ’31 kon Excelsior met vertrouwen uitkijken naar het thuisduel met Vitesse. In de voorgaande vier eredivisieduels werd immers niet verloren en pakte Excelsior acht punten. Stadion Woudestein was niet voor niets uitverkocht en de 3600 toeschouwers gingen er eens goed voor zitten.
Helaas leidde een handsbal van Sander Fischer na een kwartier spelen de 0-1 in van Vitesse. Scheidsrechter Kamphuis kon immers niet anders dan de bal op de stip leggen en de penalty werd benut door Dominic Solante. Daarna lukte het Vitesse niet om door te drukken, er waren nauwelijks grote kansen. Verder dan een schot van Kevin Diks kwam Vitesse niet, terwijl namens Excelsior Tom van Weert gevaarlijk kon worden na een lange bal van Adil Auassar.
In de tweede helft kwam Excelsior dreigend uit de kleedkamer, maar vier minuten na rust was het opnieuw Vitesse dat ineens toesloeg. Deze keer was Kevin Diks wel trefzeker van grote afstand, 0-2. Vijf minuten later werd het duel definitief beslist door Milot Rashica. Ondanks de 0-3 achterstand gaf Excelsior niet op. Khalid Karami was dreigend en ook de ingevallen Nigel Hasselbaink en Brandley Kuwas probeerden het. Het leidde helaas tot niets en dus kon Vitesse het duel rustig uitspelen.
,,We hebben ervoor geknokt’’, stelde Fons Groenendijk na afloop. ,,We hebben met ons hart gespeeld, gestreden en bij vlagen goed gevoetbald. Maar je zag wel verschil in kwaliteit. Zij hebben grote talenten rondlopen, waar ik als liefhebber ook wel van kan genieten. Veel kansen wisten ze in de eerste helft echter niet te creëren. Net na rust, toen wij gingen drukken, viel de tweede goal en dat was het nekschot voor ons.’’
,,We hebben een mooie serie achter de rug en daar is nu een eind aan gekomen’’, concludeerde Groenendijk. ,,Toch denk ik dat we met vertrouwen kunnen uitkijken naar de uitwedstrijd volgende week tegen Willem II.’’