Excelsior Rotterdam verliest met 2-4 van FC Groningen

2 november 2018

Excelsior Rotterdam heeft opnieuw een grote nederlaag geleden. In eigen stadion werd met 2-4 verloren van hekkensluiter FC Groningen. ,,Het was zwaar onvoldoende van onze kant’’, vond Adrie Poldervaart.

Revancheren
Na de nederlaag tegen De Graafschap hoopte Excelsior zich op eigen veld te revancheren. Na twee thuisoverwinningen op rij (tegen VVV-Venlo en Vitesse) leek FC Groningen hiervoor gezien de ranglijst de ideale tegenstander. Niets bleek echter minder waar, want de ploeg van voormalig Excelsior-speler Danny Buijs mocht de drie punten verdiend mee naar huis nemen.

Te gemakkelijk
,,Zij hadden tot op heden zes doelpunten gescoord en tegen ons maken ze er vier’’, verzuchtte Poldervaart. De eerste twee Groningse treffers vielen ook nog eens in drie minuten tijd. Mimoun Mahi opende na 26 minuten de score en Ritsu Doan verdubbelde de voorsprong drie minuten later. In beide gevallen vielen de treffers veel te gemakkelijk.

Gevaarlijk
Voordat de gasten tot scoren kwamen, was het juist Excelsior dat de beste mogelijkheden kreeg. In beide gevallen was Marcus Edwards de gevaarlijke man. Het eerste moment, waarbij doelman Sergio Padt redding bracht, leverde zelfs nog een VAR-moment op, maar scheidsrechter Higler wilde niets van een strafschop weten. Daarna schoof Edwards de bal naast het doel en schoot Koolwijk uit en vrije trap net langs de kruising.

Omhaal
Tien minuten voor rust raakte Thomas Oude Kotte uit een corner de lat. De volgende corner leverde wel een treffer op en wat voor een. Ryan Koolwijk zorgde met een wonderschone omhaal voor de 1-2. Helaas was het snel na rust 1-3 toen Mateo Cassierra de bal op fraaie in het doel schoot. Kort daarna voorkwam Sonny Stevens dat FC Groningen het duel definitief besliste.

Strafschop
Dankzij een overtreding van Deyovaisio Zeefuik en de naar aanleiding daarvan toegekende strafschop, kwam Excelsior toch weer dichterbij. Luigi Bruins was de maker van deze 2-3. Nadat Stevens opnieuw reddend optrad op een inzet van Ritsu Doan, was het tien minuten later alsnog raak. Hij leek de inzet van invaller Jannik Pohl te stoppen, maar de bal was over de lijn en dus was het 2-4.