Excelsior wint ook de tweede wedstrijd van het seizoen

19 augustus 2019

Excelsior Rotterdam had geen gemakkelijke avond op het AFAS Trainingscomplex. Uiteindelijk wonnen de Rotterdammers echter met 1-2 van Jong AZ, waardoor Excelsior na twee wedstrijden de maximale zes punten heeft binnengehaald.

Lastige avond
Die maximale score uit de eerste twee duels is wat telt, al erkende Ricardo Moniz na afloop dat er nog veel werk aan de winkel is. Na Jong FC Utrecht, dat vorige week in het eerste half uur ver werd teruggedrukt, wachtte op deze maandagavond opnieuw een beloftenploeg. Jong AZ, getraind door Michel Vonk en voormalig Excelsior-speler Koen Stam, bezorgde Excelsior een lastige avond.

Gewaarschuwd
Met onder meer Ferdy Druijf, Albert Gudmundsson en Kenzo Goudmijn had Jong AZ een aantal gevaarlijke spelers in de ploeg lopen. De IJslander kreeg al na 8 minuten op aangeven van Druijf een mogelijkheid, maar hij schoot over het doel van Alessandro Damen. Vijf minuten later raakte Mauro Savastano de lat boven de Excelsior-doelman. De Rotterdammers waren dus gewaarschuwd.

Verre hoek
Excelsior deed van zich spreken met twee schoten van Jeffry Fortes, maar na een half uur was het nog steeds 0-0. De klok was amper over de 30 minuten heen of er verscheen een Rotterdamse treffer op het scorebord. Het was Thomas Verhaar die vanuit het niets de bal heerlijk in de verre hoek krulde en zo Excelsior op een 0-1 voorsprong zette.

Feilloos
Begin twee helft was er steeds snel balverlies van Excelsior, waardoor de thuisploeg zo nu en dan dreigend kon worden. De grote kansen van voor rust bleven echter uit. Na ruim een uur spelen speelde Joel Zwarts een belangrijke rol bij de 0-2 van Jeffry Fortes. Hij draaide op de achterlijn weg en bezorgde de bal vervolgens feilloos op het hoofd van Fortes, die binnenkopte, 0-2.

Aansluitingstreffer
Het duel was toen echter nog niet gespeeld, want vanaf elf meter kwam twintig minuten voor tijd de aansluitingstreffer van Jong AZ. De bal ging op de stip na een overtreding van Sander Fischer en de penalty werd benut door Gudmundsson. De thuisploeg geloofde nog in een puntje, maar verder dan een inzet voorlangs van Druijf kwam Jong AZ niet meer.

Telstar
Met zes punten uit de eerste twee wedstrijden is Excelsior Rotterdam dus prima aan het seizoen begonnen. Vrijdag komt de ploeg alweer in actie, opnieuw op vreemde bodem. Telstar is dan de tegenstander.