Siebe Horemans: 'We moeten ook uitwedstrijden winnen'

17 oktober 2019

Na de 3-2 overwinning op FC Dordrecht wil Excelsior Rotterdam morgen ook weer eens een uitwedstrijd winnen. De laatste uitwinst was op 19 augustus bij Jong AZ. Morgen gaat de reis naar Maastricht waar MVV de tegenstander is (aftrap 20:00 uur).

Limburgers
MVV pakte in de laatste zes wedstrijden twee punten en staat met acht punten op de zeventiende plaats van de Keuken Kampioen Divisie. Afgelopen week pakten de Limburgers een punt in de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur (0-0), de ploeg die een week daarvoor nog Excelsior met 4-0 versloeg.

Spannend
,,Tegen ons speelde SC Cambuur goed, maar vorige week tegen MVV waren ze een stuk minder’’, stelt Siebe Horemans. Toch mag geen enkele tegenstander in de Keuken Kampioen Divisie volgens de verdediger worden onderschat: ,,In deze competitie vallen veel doelpunten en iedereen kan van iedereen winnen. Dat maakt het wel spannend.’’

Moeilijkste
Wat er de oorzaak van is dat Excelsior thuis alle wedstrijden won en uit al vier duels niet wist te winnen, durft Horemans niet zeggen. ,,De laatste drie uitduels waren wel heel lastige wedstrijden, misschien wel de moeilijkste’’, stelt hij. ,,Thuis spelen we met veel meer druk naar voren en het is aan ons om dat ook uit te laten zien. Als we kampioen willen worden, zullen we sowieso ook uitwedstrijden moeten winnen.’’

Doelstelling
Ondanks nederlagen bij NAC Breda en SC Cambuur moet dat volgens Horemans namelijk de doelstelling blijven: ,,Als je uit de Eredivisie komt, moet het sowieso het doel zijn om terug te gaan en ik denk ook dat we daarvoor het team hebben. Moeten is een groot woord, maar ik vind wel dat dat de doelstelling moet zijn.’’

De nul
Horemans beseft dat het verdedigend dan wel beter moet bij Excelsior: ,,We krijgen te veel doelpunten tegen. Gelukkig scoren we zelf ook veel, anders zag het er wel anders uit. We moeten achterin de nul gaan houden, daar moeten we keihard aan werken. We moeten een keer de nul zien te houden en daar vertrouwen mee opbouwen. Hopelijk te beginnen morgen in de uitwedstrijd tegen MVV.’’

Luigi Bruins
Jeffry Fortes en Luigi Bruins ontbraken tegen FC Dordrecht, maar zijn morgen weer inzetbaar. Ricardo Moniz had gisteren tijdens de training een discussie met laatstgenoemde, die terug is na drie wedstrijden schorsing. Vandaag wilde hij daar geen woorden meer aan vuil maken: ,,Dat soort dingen gebeuren wel eens op een training. We hebben dat uitgesproken, zoals dat hoort.’’

Afwezigen
Of Bruins morgen start, wil Moniz nog niet te zeggen: ,,Hij is heel belangrijk voor ons, maar heeft drie weken niet gespeeld.’’ Redouan El Hankouri en Tobias Kleijweg zijn nog niet inzetbaar en ook Thomas Verhaar zal er morgen niet bij zijn. Hij raakte vandaag tijdens de training geblesseerd en mist daardoor het uitduel tegen MVV.

Arbitrage
Scheidsrechter: Quentin Pirard
Assistent-scheidsrechter: Quentin Blaise en Mathias Massa
Vierde official: Robin Vereijken

Kaartverkoop
Er rijdt helaas geen supportersbus. Er zijn nog wel autotickets te koop. Deze kosten 10 euro. Houders van een seizoen- of clubkaart met uitkaartregistratie kunnen kaarten voor dit uitduel bestellen via Excelsior Tickets.

Proberen met bestellen of heb je vragen? Stuur dan een mailtje naar ticketing@sbvexcelsior.nl.

Gerelateerd nieuws

wo 14 december 2022

Siebe Horemans: Back in Kralingen!

Siebe Horemans (24) verlengde zijn contract met Excelsior Rotterdam afgelopen zomer met twee jaar. De snelle…

Lees meer

ma 27 juni 2022

Siebe Horemans gaat met Excelsior naar de Eredivisie

Siebe Horemans blijft Excelsior Rotterdam trouw. De 24-jarige vleugelverdediger heeft zijn contract in Kralingen met twee…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets