Excelsior wint van competitiegenoot Jong FC Utrecht!

25 juli 2020

Excelsior Rotterdam heeft het vierde oefenduel in de voorbereiding gewonnen van competitiegenoot Jong FC Utrecht. In een leeg Van Donge & De Roo Stadion werd de ploeg uit Utrecht met 3-2 verslagen door doelpunten van Stijn Meijer en Thomas Verhaar.

Onder druk
Op een natte zaterdagmiddag werd om 13:00 uur afgetrapt door Jong FC Utrecht. De ploeg onder leiding van trainer René Hake zette Excelsior meteen onder druk en creëerde enkele kleine kansen, die niet leidden tot groot gevaar voor het doel van Maarten de Fockert.

Knappe goal
Excelsior kreeg na een sterke openingsfase van de gasten meer grip op het spel wat in de 12e minuut resulteerde in de eerste grote kans voor de thuisploeg. Na een steekpass van Thomas Verhaar omspeelde Stijn Meijer de keeper van Jong FC Utrecht en zette Excelsior daarmee op een 1-0 voorsprong. Jong FC Utrecht werd daarna nog even gevaarlijk met een knal die rakelings langs de kruising vloog. In de 25e minuut moest Excelsior de eerste (noodgedwongen) wissel maken. Luigi Bruins ging met een blessure naar de kant en werd vervangen door Niek den Heeten.

Voorsprong uitbreiden
Een kwartier voor rust haalde Thomas Oude Kotte met een verwoestende knal van een meter of 25 uit. De doelman van Jong FC Utrecht bracht knap redding, maar kon niet voorkomen dat de bal voor de voeten van Stijn Meijer belandde. De spits van Excelsior probeerde de bal met een chip over de doelman in het goal te schieten, maar de poging miste helaas wat snelheid en werd net op tijd van de lijn gehaald door een verdediger van Jong FC Utrecht.

2-0 en 3-0
Vijf minuten voor rust werd het alsnog 2-0 na een mooie aanval van Excelsior over de linkerflank met een goede combinatie tussen Brandon Ormonde-Ottewill en Joël Zwarts. Laatstgenoemde gaf de bal voor op Stijn Meijer, die in de zestienmeter werd neergehaald door een verdediger van Jong FC Utrecht. Thomas Verhaar benutte de penalty en bracht Excelsior op een 2-0 voorsprong. Op slag van rust werd het zelfs nog 3-0. Rechtsback Siebe Horemans ging er als een haas vandoor op de rechterflank, waarna hij een strakke voorzet afleverde op Stijn Meijer. De spits schoot de bal daarna uiterst beheerst binnen en scoorde daarmee zijn tweede goal van de middag.

Nieuwe speelvariant
Excelsior begon de tweede helft met een nieuwe speelvariant 5-3-2 en bracht Sander Fischer en Ahmad Mendes Moreira in voor Julian Baas en Stijn Meijer. In de eerste 15 minuten speelde de thuisploeg heel behoorlijk en dat leverde drie grote kansen op. De grootste was voor Ahmad Mendes Moreira. Zijn inzet belande helaas op de lat.

Nieuwe ploeg
Na 20 minuten spelen bracht Jong FC Utrecht in de tweede helft een nagenoeg nieuw elftal in het veld met zeven wissels. Deze wijziging pakte goed uit voor de bezoekers. Excelsior werd onder druk gezet en binnen tien minuten scoorde Mohamed Mallahi de 3-1 voor de ploeg uit Utrecht.

Slot
Ondanks het feit dat Maarten de Fockert goed redding bracht op een aantal gevaarlijke schoten van Jong FC Utrecht, kon hij helaas niet voorkomen dat Hicham Acheffay de aansluitingstreffer maakte na een knap schot vanuit een moeilijke hoek. Met nog vijf officiële speelminuten te gaan bleef Jong FC Utrecht druk zetten op de thuisploeg, maar toch wist Excelsior de overwinning eruit te slepen.