Excelsior Vrouwen verliest met 3-0 van PSV

13 maart 2021

De tweede zware wedstrijd van Excelsior Rotterdam vrouwen in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen binnen een week was tegen PSV Vrouwen. Uiteindelijk leverde dit op Sportpark De Herdgang een niet zo spannende wedstrijd op die door de thuisploeg met 3-0 werd gewonnen.

Eerste doelpunt
De eerste aanval van de wedstrijd was voor Excelsior Rotterdam. Naomi Piqué kreeg de bal aangespeeld op de linkerflank en wilde voorgeven, maar jammer genoeg werd de voorzet aangeraakt. Hierna maakte PSV in de vierde minuut het eerste doelpunt van de wedstrijd. Een corner werd niet goed weggewerkt, waardoor spits Joëlle Smits van PSV makkelijk kon binnenschieten. Een paar minuten later was het weer raak voor PSV, deze keer via een counter waar een goede voorzet werd binnengeschoten.

Compacter
Na deze twee snelle goals leek de angst groot dat Excelsior Rotterdam hetzelfde resultaat zou behalen als afgelopen dinsdag tegen FC Twente. Maar Richard Mank schakelde de tactiek om door compacter te gaan voetballen. Daardoor kreeg PSV eigenlijk geen kansen meer in de eerste helft. In de extra tijd werd het nog even spannend omdat Naomi Piqué bijna alleen op de keepster af kon, maar ze kon de bal net niet controleren waardoor de verdediging van PSV de aanval kon onderscheppen.

Pijnlijk
De tweede helft was maar net begonnen of het spel lag weer stil. Marthe van Erk leek zeer pijnlijk te landen op haar schouder en had verzorging nodig. Uiteindelijk kon ze helaas niet verder en bracht Richard Mank Kim Hendriks in haar plaats. In de 55e minuut was er de eerste kans voor Excelsior in de tweede helft. Piqué kopte de vrije trap van Julia Ibes goed door op Kim Hendriks. Zij leek de aansluitingstreffer te maken, maar kon net niet uithalen waardoor de keepster de bal kon pakken.

Overhand
Hierna nam PSV weer de overhand hoewel Excelsior het de thuisploeg heel moeilijk maakte om kansen te creëren. De bal werd vaak teruggespeeld naar de centrale verdedigster en Excelsior Rotterdam dwong haar om het spel te maken. Uiteindelijk waren er wel schoten waar keepster Isa Pothof scherp bij moest zijn, maar die kon ze makkelijk pakken. Jammer genoeg was het in de 88e minuut wel raak, waardoor PSV uiteindelijk de eindstand bepaalde op 3-0.