Excelsior vrouwen stunt in eigen huis met 3-3 tegen PSV

12 september 2021

Excelsior Rotterdam kreeg net voor de interlandperiode met PSV een van de top drie ploegen op bezoek in het Van Donge & De Roo Stadion. Hoewel er in het verleden vaak werd verloren van de Eindhovenaren pakte Excelsior Rotterdam vandaag door een 3-3 gelijkspel een knap punt in een zwaarbevochte wedstrijd.

Vliegende start
Excelsior Rotterdam vloog uit de startblokken en hoewel de eerste kans voor PSV was, tekende het Angela Versluis voor het eerste doelpunt. Danielle Noordermeer stuurde haar weg met een prachtige hoge pass en Versluis maakte het perfect af met een stift. Een paar minuten later kon Excelsior Rotterdam bijna op een 2-0 voorsprong komen, nadat de aanvoerder van PSV, Mandy van den Berg, een kleine miscommunicatie had met haar keepster en de bal bijna in eigen doel tikte. Keepster Lisan Alkemade kon de bal net wegschieten.

Tegengoals
Helaas was het amper een minuut later raak voor de Eindhovenaren. Een lage voorzet bereikte Naomi Pattiwael en die kon simpel de gelijkmaker erin schieten. Net voor rust ging het helaas van kwaad naar erger voor het elftal van Richard Mank. Van den Berg bereikte met een vrije trap Esmee Brugts en die schoot de bal laag en hard binnen.

Terugkomen
Begin tweede helft kwam het meeste gevaar van PSV, waarbij zowel Katelyn Hendriks als Danielle Noordermeer een bal van de lijn kon halen. Daarna duurde het lang, tot de 78e minuut, toen Excelsior Rotterdam op gelijke hoogte kon komen. Sabrine Ellouzzi gaf een verfijnde steekpass op Lieve van Vliet en schoot de bal in de hoek. PSV probeerde snel de voorsprong terug te pakken en zette de druk er vol op. Het ging lang goed, maar drie minuten voor tijd tekende Anika Rodriquez voor de 2-3. Een pijnlijk moment, maar zowel de speelsters als de staf van Excelsior Rotterdam Vrouwen geloofde erin dat ze konden terugkomen.

Nikki Ridder
In de 89e minuut kreeg Danielle Noordermeer net voor de middenlijn een vrije trap, die ze hoog en hard voorgaf. Jammer genoeg kon Ellouzi niet koppen, maar zij forceerde wel een corner. Anne Bhagerath plaatste deze hoekschop perfect op het hoofd van aanvoerster Nikki Ridder, die de 3-3 maakte! Na veel passie en strijd, en liefst vijf minuten extra tijd, klonk uiteindelijk onder luid gejuich van het publiek het laatste fluitsignaal, waardoor Excelsior Rotterdam Vrouwen knap een punt pakte in Kralingen!