Excelsior O14 bekert verder na feilloze penaltyserie

25 oktober 2021

Excelsior O14 mocht zich dit weekend opmaken voor een bekerwedstrijd. Zij namen het in de achtste finale op tegen de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag. De wedstrijd kende na de reguliere speeltijd nog geen winnaar (2-2), dus werd het duel beslist met penalty’s. Het team wist deze strafschoppenreeks met 4-5 te winnen en mag zich opmaken voor de volgende ronde.

Tactisch stappen zetten
,,Deze wedstrijd was voor ons heel belangrijk”, vertelt trainer/coach Cyrille Wismans. ,,Na een 4-0 zege tegen NEC eerder in het bekertoernooi, was ADO Den Haag de volgende horde. In de competitie trekken we al een aantal keer steeds aan het kortste eind, dus deze overwinning is voor de jongens wel heel lekker. Ik ben trots op hoe de jongens hun eigen spel hebben gespeeld, los van het resultaat. Het belangrijkste voor mij is dat die jongens tactisch stappen zetten en dat gebeurde ook in deze wedstrijd. Je zag dat ze zich tijdens de wedstrijd tactisch aanpasten op hoe ADO speelde, dat geeft mij een goed gevoel. Tegen Vitesse in de competitie had ik dit gevoel ook, alleen is het jammer voor de jongens dat ze toen met lege handen naar huis gingen.”

Penaltyserie
,,We speelden de eerste helft heel goed. ADO gooide veel strijd in de wedstrijd, maar desondanks wisten we erdoorheen te voetballen. We beloonden onszelf ook, waardoor we met een 0-2 voorsprong de rust in gingen. In de rust heb ik gezegd dat ze het fantastisch deden en dat we met de wissels hetzelfde spel moesten laten zien. Ook in de tweede helft lukte dat en wisten we veel kansen te creëren. We vergaten onszelf helaas te belonen en brachten daarmee ADO terug in de wedstrijd. Ze wisten onnodig terug te komen tot 1-2, dit was een kleine mentale tik voor ons aangezien we dus al 0-4 voor konden staan. Op het einde gingen ze wat opportunistischer spelen, waardoor ze in de laatste minuut op gelijke hoogte kwamen. Deze kwam mentaal wel binnen en eigenlijk vreesde ik dat we de penalty’s ook zouden verliezen. Maar de jongens namen hun verantwoordelijkheid en bleken mentaal ijzersterk. Alle penalty’s werden zelfverzekerd binnen geschoten, waardoor we aan het langste eind trokken.”

Bestel hieronder alvast tickets voor onze volgende thuiswedstrijd op zaterdag 30 oktober (aftrap 16:30 uur):

Meer Jeugd

ma 22 april 2024

Excelsior onder 14 kampioen na 2-4 winst op NEC

Excelsior onder 14 won met 2-4 van N.E.C. en mocht door dit resultaat het kampioenschap vieren.…

Een jeugd weekend voor onze jeugdafdeling. Voor de eerste keer dit seizoen bleven alle teams van…