Excelsior O15 speelt knap gelijk tegen koploper FC Utrecht

22 november 2021

Excelsior O15 behaalde dit weekend een punt tegen koploper FC Utrecht. De ploeg kwam snel op een 0-2 achterstand, maar wist zich in de tweede helft terug te knokken en op gelijke hoogte te komen. Trainer/coach Patrick de Werk was erg tevreden, ook gezien het feit dat er in de heenwedstrijd nog ruim werd verloren.

Onnodig op achterstand
,,In de eerste helft kwamen we eigenlijk vrij onnodig op achterstand”, vertelt trainer/coach Patrick de Werk. ,,Utrecht wist snel uit een corner te scoren waarna ze ook nog redelijk kort daarop de 0-2 wisten te maken. Het was zonde, aangezien ze helemaal niet veel creëerden en eigenlijk alleen maar de lange bal speelden. We kwamen allebei niet tot veel kansen in de eerste helft.”

Eigen spel spelen
,,Na rust begonnen we ons eigen spel te spelen en dat ging heel goed. We waren de voetballende ploeg, terwijl Utrecht nog steeds op de lange bal probeerde te spelen. Hierdoor kwamen we ook tot kansen. De aansluitingstreffer viel na ongeveer een kwartier spelen in de tweede helft. Na een goede voorzet en actie op de flank van Nils Berkhout kon onze spits Senne Vugts op geweldige wijze met zijn hak afronden. Niet veel later wisten we ook nog uit de kluts op gelijke hoogte te komen.”

Kwaliteiten
,,Het was voor ons een wedstrijd waaruit we veel konden leren. We kunnen gewoon heel goed voetballen, dit zie ik op de training ook steeds meer tot uiting komen. Zaterdag zag je dat we ook tegen de koploper ons eigen spel konden spelen. We moeten meer op ons eigen spel gaan vertrouwen, want de kwaliteiten hebben we. Ook in de heenwedstrijd tegen Utrecht kwam dat naar voren. Daar gingen we eigenlijk te angstig spelen, waardoor we tegen onszelf gingen voetballen. Dit is iets waar we nu stappen in aan het zetten zijn. We staan er misschien nog niet zo goed voor op de ranglijst, maar als we zo door blijven gaan kunnen we hopelijk gaan klimmen.”

Meer Jeugd

ma 15 mei 2023

Excelsior onder 13 wint met 4-3 van FC Eindhoven

De beslissende fase van de competitie breekt aan, onder meer voor Excelsior onder 13. Zij speelden…

Lees meer

ma 1 mei 2023

Excelsior O11 wint stadsderby van Sparta Rotterdam

Tijdens het afgelopen weekend stonden er enkele jeugdwedstrijden op het programma voor de Excelsior Jeugdopleiding. Met…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij