Excelsior O13 promoveert naar de hoogste divisie

6 december 2021

Excelsior O13 wist dit weekend knap de Rotterdamse derby tegen Sparta te winnen. De ploeg leverde veel strijd in deze belangrijke wedstrijd voor promotie naar de hoogste divisie en wist overtuigend met 8-2 te winnen. Mathijs Kreugel en Bas Mulder, de trainer/coaches van het team, zijn onwijs trots op de prestaties van hun team en kijken ernaar uit om te spelen in de hoogste divisie.

Volle bak
,,Het was een superbelangrijke wedstrijd voor ons”, zegt Mathijs Kreugel. ,,Als we deze wedstrijd zouden winnen, betekende dat voor ons promotie naar de hoogste divisie. Daarnaast speelden we natuurlijk een stadsderby tegen Sparta, die op hun beurt de promotie weer lastig voor ons hadden kunnen maken als ze zouden winnen. Zij stonden namelijk net onder ons. We wisten hierdoor dat we volle bak moesten gaan deze wedstrijd en echt alles moesten geven. We hadden van tevoren ook de vorige wedstrijd tegen Sparta goed geanalyseerd zodat we optimaal voorbereid waren.’’

Supertrots
,,De wedstrijd begon wat stroef, maar nadat we in de tiende minuut de openingstreffer maakten, begonnen we echt goed te spelen. We wisten snel op 3-0 te komen, maar Sparta gaf niet op en bleef goed voetbal spelen. We gingen uiteindelijk met een 3-1 voorsprong de rust in. We hebben het er toen over gehad dat we er echt nog niet waren en dat we volle bak moesten blijven spelen. De tweede helft wisten we snel allebei weer te scoren, waardoor het op een gegeven moment 4-2 stond. Wij maakten toen 5-2, waardoor we iets meer ruimte hadden om te ademen. Vervolgens ging Sparta aan het einde veel risico nemen, hierdoor liepen we uit tot 8-2. Ik ben natuurlijk supertrots op dit resultaat, de jongens hebben echt alles gegeven.’’

Sfeeractie
,,Het was gewoon een geweldige dag”, stelt Bas Mulder. ,,Voor de wedstrijd hadden de ouders een sfeeractie opgezet buiten het complex vanwege de maatregelen. Dit gaf de jongens een extra boost voor deze belangrijke pot. Na afloop vierden we de promotie uitgebreid met de ouders. Voor ons is het heel mooi dat we de promotie naar de hoogste divisie hebben binnengehaald. We mogen ons nu gaan meten met alle topclubs van Nederland. Voor Excelsior is het gewoon een mooie kans om daar tegen te spelen. De jongens zijn ook enthousiast en gemotiveerd. Ik geloof dat we ook in de hoogste divisie mee kunnen doen.”

Meer Jeugd

ma 18 september 2023

Excelsior onder 14 wint met 5-2 van Alphense Boys

Een overzicht van gespeelde wedstrijden van onze jeugdteams in het afgelopen weekend: Excelsior onder 11 verliest…

Lees meer

ma 4 september 2023

Veel mooie resultaten voor Excelsiorjeugd

Voor verschillende jeugdteams stond afgelopen weekend de eerste competitiewedstrijd op het programma. Dat leverde een aantal…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

sc Heerenveen vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 23 september, 2023

21:00, Abe Lenstra Stadion

Tickets

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Aankomende wedstrijden

sc Heerenveen vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 23 september, 2023

21:00, Abe Lenstra Stadion

Tickets

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Aankomende wedstrijden

sc Heerenveen vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 23 september, 2023

21:00, Abe Lenstra Stadion

Tickets

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Aankomende wedstrijden

sc Heerenveen vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 23 september, 2023

21:00, Abe Lenstra Stadion

Tickets

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets