Excelsior O13 promoveert naar de hoogste divisie

6 december 2021

Excelsior O13 wist dit weekend knap de Rotterdamse derby tegen Sparta te winnen. De ploeg leverde veel strijd in deze belangrijke wedstrijd voor promotie naar de hoogste divisie en wist overtuigend met 8-2 te winnen. Mathijs Kreugel en Bas Mulder, de trainer/coaches van het team, zijn onwijs trots op de prestaties van hun team en kijken ernaar uit om te spelen in de hoogste divisie.

Volle bak
,,Het was een superbelangrijke wedstrijd voor ons”, zegt Mathijs Kreugel. ,,Als we deze wedstrijd zouden winnen, betekende dat voor ons promotie naar de hoogste divisie. Daarnaast speelden we natuurlijk een stadsderby tegen Sparta, die op hun beurt de promotie weer lastig voor ons hadden kunnen maken als ze zouden winnen. Zij stonden namelijk net onder ons. We wisten hierdoor dat we volle bak moesten gaan deze wedstrijd en echt alles moesten geven. We hadden van tevoren ook de vorige wedstrijd tegen Sparta goed geanalyseerd zodat we optimaal voorbereid waren.’’

Supertrots
,,De wedstrijd begon wat stroef, maar nadat we in de tiende minuut de openingstreffer maakten, begonnen we echt goed te spelen. We wisten snel op 3-0 te komen, maar Sparta gaf niet op en bleef goed voetbal spelen. We gingen uiteindelijk met een 3-1 voorsprong de rust in. We hebben het er toen over gehad dat we er echt nog niet waren en dat we volle bak moesten blijven spelen. De tweede helft wisten we snel allebei weer te scoren, waardoor het op een gegeven moment 4-2 stond. Wij maakten toen 5-2, waardoor we iets meer ruimte hadden om te ademen. Vervolgens ging Sparta aan het einde veel risico nemen, hierdoor liepen we uit tot 8-2. Ik ben natuurlijk supertrots op dit resultaat, de jongens hebben echt alles gegeven.’’

Sfeeractie
,,Het was gewoon een geweldige dag”, stelt Bas Mulder. ,,Voor de wedstrijd hadden de ouders een sfeeractie opgezet buiten het complex vanwege de maatregelen. Dit gaf de jongens een extra boost voor deze belangrijke pot. Na afloop vierden we de promotie uitgebreid met de ouders. Voor ons is het heel mooi dat we de promotie naar de hoogste divisie hebben binnengehaald. We mogen ons nu gaan meten met alle topclubs van Nederland. Voor Excelsior is het gewoon een mooie kans om daar tegen te spelen. De jongens zijn ook enthousiast en gemotiveerd. Ik geloof dat we ook in de hoogste divisie mee kunnen doen.”

Meer Jeugd

di 21 december 2021

'Bij Excelsior is de jeugd gewoon erg belangrijk'

De eerste seizoenshelft zit erop en de feestdagen staan voor de deur. Tijd om de balans…

Lees meer

ma 6 december 2021

Excelsior O13 promoveert naar de hoogste divisie

Excelsior O13 wist dit weekend knap de Rotterdamse derby tegen Sparta te winnen. De ploeg leverde…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets