6.N.E.C.3047+15
7.FC Utrecht3045+2

15.Excelsior3126-20
Bekijk de hele ranglijst

De tweede periode is binnen! We wonnen op eigen veld met 2-1 van MVV Maastricht, waardoor na het laatste fluitsignaal de play-offs al zeker waren. In Brabant maakte TOP Oss in de slotfase ook nog gelijk tegen Jong Ajax, waardoor we uiteindelijk ook eerste werden in de periodestand.

Samen feesten

Nadat ook de wedstrijd in Oss was afgelopen ontving aanvoerder Redouan El Yaakoubi het bijbehorende Bronzen Schild uit handen van Simon Kelder. Daarna renden de spelers richting het fanplein achter de Robin van Persie-tribune waar een behoorlijke groep supporters zich had verzameld om het feest met de spelers te vieren. Ondanks dat het stadion noodgedwongen leeg moest blijven, konden spelers, staf en fans dit succes toch nog een beetje samen vieren.

Tweede periode

Excelsior Rotterdam had het veiligstellen van de play-offs in eigen hand. Bij een overwinning op MVV Maastricht was dat in elk geval zeker. Maar liever dan alleen dat wilden de Kralingers de tweede periode winnen. Eerder liep Excelsior Rotterdam de eerste periode mis door het beslissende duel te verliezen van NAC Breda. Dat mocht in elk geval niet gebeuren en dan was het hopen op een goed resultaat van TOP Oss tegen Jong Ajax.

Openingstreffer

Aanvankelijk leek Excelsior tegen MVV een makkelijke avond te hebben. De Kralingers zochten vanaf het begin de aanval en creƫerden de nodige mogelijkheden. Al in de eerste minuut schoof Mats Wieffer de bal net voorlangs het doel. Kort daarna voorkwam doelman Romain Matthys met zijn voet dat Reuven Niemeijer de openingstreffer kon maken. Ook Thijs Dallinga was gevaarlijk met de hak van zijn voet, maar ook nu stond Matthys een treffer weer in de weg.

Topschutter

Na 21 minuten spelen was het wel raak. Topschutter Dallinga maakte zijn 23e van dit seizoen. Voor rust had Excelsior het duel al kunnen beslissen, maar Matthys hield zijn ploeg op de been. Vijf minuten na rust was het alsnog raak. Thijs Dallinga kopte nummer 24 tegen de touwen na een heerlijke voorzet van Siebe Horemans. Marouan Azarkan haalde uit voor 3-0, maar dat schot ging helaas net naast. Omdat Excelsior het duel niet definitief in het slot gooide, bleef MVV hopen.

Feestvreugde

Leroy Labylle schoot net naast en elf minuten voor tijd stuitte Sven Blummel op doelman Stijn van Gassel. Vijf minuten voor tijd kwam MVV op 2-1 door een eigen doelpunt van Mats Wieffer. Het bleef daardoor spannend, maar Excelsior knokte zichzelf richting de 93e minuut en de overwinning. Een vrije trap van Blummel ging via de muur maar net over het doel en het bleef 2-1! De feestvreugde werd vervolgens door de late gelijkmaker van TOP Oss tegen Jong Ajax nog groter. De eerste prijs van dit seizoen was binnen en dat werd gevierd!

Man of the Match

Thijs Dallinga liet opnieuw zien hoe belangrijk hij is voor dit Excelsior Rotterdam. Tegen MVV Maastricht maakte hij doelpunt nummer 23 en 24 van dit seizoen. Hij kroonde zichzelf daarmee tot topscorer van de tweede periode, zoals hij dat ook in de eerste periode was. Dallinga moest daarom ook na afloop van deze wedstrijd een rondje media maken om zijn verhaal te doen. Aanstaande woensdag staat een bijzondere wedstrijd voor de spits op het programma. Dan speelt Excelsior Rotterdam in het bekertoernooi tegen zijn oude club FC Groningen. Dan zal Dallinga zich ongetwijfeld ook weer willen laten zien.